Prima fabrică de cafea din Moldova se deschide în 2018, la Bacău

0
3314

Deşi e greu să te baţi cu titani ca Brazilia, Etiopia sau Italia la cafea, România e totuşi un punct luminos în zona de Est a Europei la acest capitol. Ajută şi faptul că în curând se va deschide prima fabrică de cafea din Moldova. Aceasta va fi a doua din ţară ca mărime, după cea din Bucureşti.

Noua fabrică va fi situată la Bacău şi va fi mai mare decât cea de la Cluj. Prima fabrică de cafea din regiunea Nord-Est a început deja să ia formă la Bacău, datorită iniţiativei a doi tineri întreprinzători, Dan Răzvan şi Vasile Răzvan. Primul este un acţionar al grupului de firme Licurici din Oneşti, iar al doilea provine din Constanţa, având o pasiune pentru acest business.

Fabrica de cafea din Bacău va purta numele de „Mr Tosh Caffe”, iar investiţia va depăşi 1 milion de euro. Capacitatea de producţie este de 3 tone de cafea pe zi, într-un singur schimb. Vor rezulta în jur de 60 de tone pe lună, iar 40 vor ajunge în zona de retail, diferenţa ajungând la automatele de cafea şi în reţeaua HORECA. Le veţi găsi pe piaţa sub numele de Bru Urban Coffe.

Cafeaua prăjită şi ambalată la Bacău face parte din gama „Arabica”, fiind de calitate ridicată, cu punctaj între 82 şi 84 de puncte, dintr-un maxim de 94. Este adusă direct de la plantaţiile din Brazilia, iar produsul va fi comercializat la noi sub numele de „Caffe Del Sol”, fiind vândut doar în România. Se va găsi în magazine sub formă de pachete de 100, 250 şi 500 de grame.

După această investiţie va fi înfiinţat şi un lanţ propriu de cafenele, sub numele de Mr. Tosh Caffe.