Târgul de Paşte 2018 se deschide la Timişoara pe 17 martie; Iată ce găsiţi acolo

0
1206

Iepuraşul vine devreme în acest an, sărbătoarea Paştilor având loc pe 8 aprilie pentru ortodocşi şi pe 1 aprilie pentru catolici. Ca atare au început pregătirile pentru cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, iar Timişoara dă startul târgurilor dedicate devreme. Tradiţionalul Târg de Paşti se inaugurează în oraşul de pe Bega pe 17 martie.

Este ajuns la ediţia a unsprezecea şi va include 50 de căsuţe cu dulciuri şi bunătăţi, dar şi ouă încondeiate. Târgul se deschide începând cu ora 17:00 pe 17 martie şi veţi găsi acolo decoraţiuni, flori şi căsuţe cu meşteri populari. Cei mici vor putea vizita Atelierul Iepuraşului, unde îşi vor putea exersa creativitatea. Deschiderea oficială de sâmbătă e marcată de un concert al Orchestra Timişoara Big Band.

Acest târg va putea fi vizitat de public până pe 10 aprilie. Alaiul Iepuraşilor este un element inedit aici, acesta incluzând persoane îmbrăcate în iepuraşi, care vor defila pe role şi pe biciclete, în centrul Timisoarei. Sportive şi majorete îi vor însoţi în alai. La căsuţele din Piaţa Victoriei veţi găsi ouă încondeiate, dulciuri, pască, cozonaci, drob, stufat de miel şi cărnuri fine sau brânzeturi aduse din comunele limitrofe.

Mi se pare inedit că pe parcursul seriei de evenimente va fi organizată şi Ora Pământului, atunci când se sting luminile pentru a atrage atenţia asupra poluării globale şi consumului de energie.

Sursa foto