Târgul de vară din Piața Traian de la Timișoara e aproape gata de inaugurare; Veţi putea degusta cârnaţi afumaţi, brânză de burduf, pâine proaspătă

1
1398

Timişoara e gata să primească un târg de vară într-o zonă istorică, unde veţi putea găsi căsuţe cu preparate tradiţionale. În primă fază primăria a vrut să organizeze o piaţă volantă în zona Traian, dar proiectul a eşuat, iar acum avem încă o încercare, sub formă de târg pentru producători.

Pieţele de acest gen sunt populare în oraşele din toată ţara, de la Braşov la Sibiu şi de la Iaşi la Cluj-Napoca. Practic producătorii au la dispoziţie căsuţe din lemn unde îşi vor expune preparate culinare, produse de meşteşugărit, ornamente, haine şi multe altele. Pregătirile pentru acest târg au început în Piaţa Traian, fiind montate căsuţele în piaţă.

De remarcat faptul că sunt mai mari decât cele folosite la târgurile de Paşte sau de Crăciun. Se pare că totul va fi gata la mijlocul lunii septembrie (poate mai devreme), iar până atunci trebuie conectate la electricitate aceste căsuţe. Se vor deschide la fix pentru sărbătorile recoltei, culesul de struguri, degustări de must şi primele murături puse la borcan.

Turiştii şi localnicii sunt aşteptaţi cu cârnaţi afumaţi, brânză de burduf, pâine proaspătă, produse apicole, grătare, plăcinte şi gulaş. Dorinţa este de a încuraja producătorii tradiţionali din zona Banatului şi preparatele bio, fără aditivi şi naturale, de la stup, stână, localităţi montane. Producătorii vor avea totuşi nevoie de documente prin care pot dovedi că bunătăţile expuse sunt tradiţionale.

Aşteptaţi-vă şi la concerte, festivaluri ale berii şi vinului şi expoziţii artistice sau teatru stradal. Revenim cu impresii.