Aeroportul Henri Coandă are propriul hotel, odată cu inaugurarea lui Hilton Garden Inn Bucharest Airport

1
1253

Începutul de săptămână aduce şi o premieră pe piaţa HoReCa de la noi, prin deschiderea primului hotel integrat într-un aeroport din ţara noastră. E vorba despre Hilton Garden Inn Bucharest Airport, afla în incinta aeroportului Henri Coandă. Avem detalii mai jos.

Acesta este un proiect marca Apex Alliance Hotel Management şi inaugurarea a avut loc sâmbătă, pe 10 august 2019. Noul Hilton Garden Inn pune la dispoziţie 218 camere şi are ca public ţintă călătorii din categoria business, dar şi personalul însoţitor sau piloţii. În plus, pasagerii care au multe ore de aşteptate între zborurile de legătură, se pot odihni acolo, în loc să facă ore bune spre alte hoteluri, sau să doarmă incomod în aeroport.

A fost nevoie de o investiţie de 19 milioane de euro pentru acest proiect, iar hotelul se află la doar 150 de metri distanţă de Terminalul Plecări al aeroportului. Camerele se împart în categoria Superior şi Standard şi există şi camere speciale pentru cei cu dizabilităţi. Există şi zone business, precum cele 5 camere de conferinţe, cu o zonă totală de 225 de metri pătraţi.

Camerele pun la rândul lor la dispoziţie birouri, scaune ergonomice şi WiFi cu viteze ridicate. Reprezentanţii Hilton Garden Inn afirmă că se aşteaptă ca rata de ocupare să fie în jur de 70% şi ca viitorii clienţi să petreacă în medie o noapte la hotel. Numărul de zboruri va influenţa masiv aceste estimări. Preţurile pornesc de la 69 de euro pe noapte.

Evident pe noi ne interesează aspectul culinar şi cu această ocazie aflăm că s-a deschis şi un restaurant Wright Flyer, care promite o experienţă fusion globală. Are 12 de locuri şi oferă toate cele 3 mese ale zilei, plus room service. Foarte important de menţionat şi că hotelul are o parcare subterană, disponibilă contra cost.

Sursa foto