Târgul de vinuri Revino a lansat o hartă interactivă a producătorilor de brânză din România

0
1240

Suntem într-o perioadă în care târgurile de produse nu se mai pot desfăşura, iar un exemplu este târgul de vinuri Revino. Organizatorii săi au avut totuşi o iniţiativă inedită şi anume de a crea o hartă interactivă a producătorilor de brânzeturi din România, ca o completare a hărţii cramelor. Pentru că vinul merge atât de bine cu brânza.

Consumul de brânză a crescut exponenţial în noul mileniu, dar şi pretenţiile consumatorilor s-au rafinat. Lumea a început să consume brânză Camembert, Gorgonzola, Brie, Feta, cu toate aromele şi formele pe care vi le puteţi imagina. Producătorii locali au început să îşi promoveze tot mai atent brânzeturile, semnalându-le unicitatea şi primind certificate europene. Vine în minte telemeaua de Ibăneşti, dar şi multiplele produse ale sibienilor.

Telemeaua de Sibiu face şi ea senzaţie, iar pentru a naviga prin toate aceste specialităţi, găsiţi acum o hartă interactivă cu tipuri de brânză de la Revino. Cea mai mare concentraţie de producători de brânză este fix în centrul ţării, în interiorul curburii Carpaţilor. Avem şi la Bucureşti două puncte cheie: Lăptăria cu Caimac şi Caşaria Petruvio – Brânza lui Voda. Sunt incluse pe harta atât business-uri artizanale, cât şi industriale, produse maturate sau proaspete, din lapte de vacă, oaie, capră şi bivoliţă.

După Transilvania, care e pe primul loc ca număr de producători de lactate vine Bucovina şi apoi celelalte regiuni. Există şi alte brânzarii, care se pregătesc să intre pe piaţa locală, în special mici business-uri de familiare, cu produse artizanale. Dacă totul merge bine în toamna acestui an va avea loc Târgul Revino Cheese & Wine Show, salon de vinuri şi brânzeturi premium între 21 şi 22 noiembrie.