Târgul Expoagroutil a luat startul la Constanţa; Puteţi degusta preparate dobrogene

0
1381

E perioada târgurilor în aer liber, fără stresul gerului şi cu preparate de sezon. Şi nu doar grătare, al căror sezon a debutat pe 1 mai. Un astfel de târg este Expoagroutil, care a debutat în această săptămână şi deşi e axat pe vehicule şi unelte agricole, are şi o secţiune de bunătăţi dobrogene.

Acesta este un târg cu tradiţie impresionantă, de 26 de ani şi include 87 de expozanţi de la 200 de branduri. E vorba despre utilaje agricole, dar şi despre produse tradiţionale şi viticole. Am aflat cu ocazia târgului că un nou produs a primit atestatul de „produs tradiţional dobrogean” şi anume ghiudemul tătăresc din comuna Cumpăna. Expozanţii includ numeroase firme şi grupuri din Constanţa, precum Asociaţia Ţăranii Dobrogeni, Crama Viişoara, Ferma la Maci, Murfatlar şi mulţi alţii.

Crama Viişoara a primit premii la concursul internaţional IWCB 2017, de unde a venit cu medalii de aur şi argint, pentru vinurile din seriile Via Maria, Nostalgia şi Conu’ Albu. Participanţii pot degusta şi dulceaţă de prune, zacuscă din sfeclă roşie şi nectar de caise. Angelo este o fabrică de produse de cofetărie, care are de asemenea un stand, unde prezintă dulceaţă de cireşe Moesis, cozonacul Comoara Măcinului şi tocană de legume Moesis.

Berbecul la proţap a fost momentul culminant al evenimentului. Acestea se desfăşoară între 4 şi 6 mai, de la orele 10:00 la 19:00 pe 4 şi 5 mai şi de la 10:00 la 14:00 pe 6 mai. Totul are loc în parcarea Centrului Comercial VIVO din Constanţa.

Sursa foto