Târgul Floriilor debutează la Ovidiu; Iată ce au pregătit localnicii

0
747

Având în vedere vremea geroasă de afară, parcă ne apropiem de Crăciun mai degrabă decât de Paşte, s-ar zice. Cu toate acestea pregătirile pentru Paşte continuă, dar şi pentru Florii, sărbătoarea care precede Paştele cu o săptămână înainte. La Ovidiu spre exemplu pregătirile sunt în toi.

Acolo se va desfăşura începând cu săptămâna viitoare “Târgul Floriilor”, organizat de primăria locală. Acest eveniment are loc pe platoul Centrului Cultural Elena Roizen şi se ţine între 31 martie şi 1 aprilie. Veţi găsi acolo produse şi preparate direct de la producătorii locali, expoziţie de anmale vii şi va exista şi o degustare gratuită de borş de peşte şi saramură lipovenească.

Primăria Ovidiu, în parteneriat cu Asociaţia “Ţăranii Dobrogeni” au organizat acest târg. Acolo se vor afla gospodari dobrogeni, care respectă tradiţiile locului şi întâmpină ultima săptămână înainte de Paşte cu preparate locale. Carne şi preparate din carne se vor afla acolo, dar şi miere de albine, gemuri şi dulceţuri, compot, zacuscă, lapte, brânză de oaie, iaurt, ţuică şi prăjituri artizanale.

Veţi găsi şi ii brodate manual şi obiecte meşteşugăreşti. Acest tip târg va avea loc mai des în următorii ani, dorindu-se organizarea sa de 3 ori pe an.