Târgul Primăverii începe pe 26 aprilie la Reşiţa; Iată ce vă aşteaptă acolo!

0
838

Pe lângă tradiţionalele târguri de Paşte, care au început în toate marile oraşe ale ţării, au loc şi Târguri ale Primăverii, precum cel desfăşurat la Reşiţa. Târgul Primăverii are loc între 26 aprilie şi 2 mai la Centrul Civic şi avem detalii despre eveniment mai jos.

Totul începe vineri, 26 aprilie la ora 12:00 şi se încheie la ora 20:00 zilnic. Mâine între 17:00 şi 19:30 va avea loc un program special dedicat celor mici. Include jocuri şi concursuri interactive, dar şi numere de teatru pentru prichindei. În weekend va veni şi Iepuraşul şi vor avea loc şi alte jocuri interactive. Luni, pe 29 aprilie, între 17:00 şi 19:00 va fi un program de muzică populară, la care participă Centrul pentru Persoane Vârstnice, Ansamblul Folcloric „Vermeşana” şi ansamblul „Pusta Banatului”.

Sunt şi momente inedite precum „Ora de Sport” de martie, 30 aprilie, când sunt date jos drobul şi mielul printr-o sesiune de dans, fitness funcţional şi workout de rezistenţă. Vor cânta miercuri, pe 1 mai formaţiile R.U.A. şi Axis. Nu se poate fără bucate ale zonei şi mă aştept să vedem pe lângă tradiţionalele ouă încondeiate, drob de miel şi paturata pe crumpi, supa de pasăre de curte cu tăiţei de casă şi faimoasele clătite bănăţene.

Banatul mai are şi un preparat specific: mălaiul copt la cuptor, care poate fi sărat sau dulce. Se consumă cu brânză, cu cârnaţi fripţi, cu fasole, sarmale şi varză călită, dar şi cu tocăniţe sau papricaş. Acolo unde o bună parte a ţării pregătea mălaiul cu apă, sub formă de mămăligă, bănăţenii au ales coacerea sa, înlocuind pâinea.

Sursa foto