Tom Beer este prima berărie artizanală din Oradea, cu cramă şi terasă inclusă

0
4129

Oradea este gazda unei prime berării artizanele locale, care aduce un concept ceva mai complex decât o berărie clasică. Tom Beer are şi terasă şi cramă, dar şi un berar german în spatele său. Află povestea şi locul unde poţi să o găseşti mai jos.

Pe strada Traian Mosoiu nr 3 se află Tom Beer, care a fost inaugurată vineri, pe 2 noiembrie. Aceasta este o manufactură de bere artizanală, cu un berar ce păstrează tradiţia pur nemţească a preparării de bere. Un concept inedit e faptul că poţi urmări de pe telefon sau PC cum se pregăteşte berea în rezervoarele sale speciale. Odată cu deschiderea berăriei a avut loc o iniţiativă caritabilă, prin care primii muşterii au făcut donaţii pentru băuturile consumate, acestea ajungând la creşele din Oradea.

Toate berile localului sunt fabricate după reţeta clasică: hamei, drojdie, orz şi apă. Există şi arome speciale evident, precum Weizen Varadinum, care are un uşor gust de banană, sau Vienna Lager Şapte Regi, cu aromă de grapefruit. Cine încearcă un Pale Ale Nincasa va degusta clasică bere neagră. Amenajarea locaţiei începea din 2017, implicând conducte speciale, pereţi despărţitori, aranjarea camerelor şi multe altele.

S-au făcut probe, testat sortimente de bere pentru a se ajunge la reţeta ideală. Nu mai puţin de 1400 de litri de bere au trecut pe la papilele cunoscuţilor proprietarului, doar pentru probe. Cei care trec pragul Tom Beer pot vedea modul în care se fabrică berea, chiar la intrarea în clădire, prin pereţi de sticlă. Totul respecta clasica Lege Germană a Purităţii Bere din 1516. Ea impune ca ingredientele berii să fie doar apă, orz şi hamei.

Sursa foto