Tuşnad Gastro Blues Fest aduce laolaltă 30 de feluri de mâncare şi concerte ale marilor artişti blues

1
1578

Chiar dacă afară începe să arate a primăvară, ştim cu toţii că de abia în martie ne vom simţi cu adevărat în anotimpul renaşterii. Începem şi să ne pregătim de primele festivaluri culinare, care îmbină muzică, tradiţii şi preparate neaoşe cu locaţii pitoreşti. Un astfel de eveniment este Tuşnad Gastro Blues Fest, desfăşurat între 19 şi 21 martie 2020 la Băile Tuşnad.

Organizaţia GeoEcologică ACCENT, alături de Primăria Băile Tuşnad invită publicul la Tuşnad Gastro Blues Fest 2020, un proiect pilot care se află la prima ediţie. Se va desfăşura între 19 şi 21 martie în staţiunea Băile Tuşnad şi este o premieră. Are ca scop promovarea muzicii blues, dar şi a zonei, la nivel de ecoturism, plus gastronomie locală. Mai mulţi bucătari profesionişti vor găti pe parcursul a 3 zile în 10 restaurante din staţiune. Tema sesiunii de gătit este „redescoperirea gusturilor de altă dată”.

Pe 21 martie 2020 este cel mai interesant moment, atunci având loc de la ora 12:30 o expoziţie cu vânzare. Veţi găsi acolo peste 30 de feluri de mâncare regionale şi nu numai. Aşteptaţi-vă să degustaţi gulaş, tochitură, porc la proţap, supă de cartofi cu tarhon, tocană ciobănească de miel, balmoş, jumări, dar şi kurtoş şi alte bunătăţi.

Vor avea loc şi degustări de vin oferite de partenerii evenimentului. Cele mai reuşite reţete de la festival vor fi incluse în meniul restaurantelor în sezonul turistic din 2020.

Cât despre muzică, pe scenă vor urca artişti din România, SUA şi Belgia. Pe listă se află Quo Vadis, AG Weinberger, Catfish, Bluescore, Nighlosers, Sean Chambers Band şi Berti Barbera & Nicu Patoi. Biletele se pot găsi aici, cu abonamente de 115 lei sau 45 lei pe zi. Cei care vor doar să participe la expoziţia gastronomică plătesc 25 de lei.