Cele mai bune restaurante din Bucureşti în 2019 premiate la gala Restoracy; Iată câştigătorii!

0
1995

La început de an se numără premiile… pentru cele mai bune restaurante din anul 2019. Premiile Restocracy se dau atât pentru locaţiile care au cucerit juriul, dar şi pentru cele mai apreciate feluri de mâncare din Bucureşti. Ca în fiecare an, în ultima săptămână din ianuarie sunt înmânate trofeele Restocacy pentru anul care s-a încheiat.

Gala Premiilor Restocracy 2020 a avut loc duminică, 26 ianuarie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, în prezenţa a peste 250 de invitaţi. O sută au fost manageri ai celor mai importante restaurante din ţară, iar peste 20 au fost ambasador străini. Au fost prezenţi jurnalişti, personalităţi din lumea de business şi juraţi, dar şi sponsori şi invitaţii lor. S-au decernat premii la categorii precum „Cel mai bun restaurant spaniol”, dar şi grecesc, libanez, românesc, fiind premiate şi cele mai bune sushi bar-uri, restaurante de peşte şi fructe de mare, plus cel mai bun chef.

Gala Restocracy 2019 (26.01.2020) @ JW Marriott

Aveţi clasamentul integral şi toate premiile mai jos:

Cel mai bun restaurant din Bucureşti în 2019 – Le Bistrot Français

După bucătărie:

Cel mai bun restaurant Românesc tradiţional: Caru’ cu Bere

Cel mai bun restaurant Românesc aristocratic: Zahanaua Zexe

Cel mai bun restaurant restaurant cu Noua Bucătărie Românească: NOUA

Cel mai bun restaurant Internaţional: Joseph by Joseph Hadad

Cel mai bun restaurant Nord-Mediteranean: Poesia

Cel mai bun restaurant Sud-Mediteranean: Caju

Cel mai bun restaurant Fusion: Loft

Cel mai bun restaurant Japonez: Yuki

Cel mai bun restaurant Libanez: Piccolo Mondo

Cel mai bun restaurant Grecesc: Amvrosia

Cel mai bun restaurant Spaniol: Pata Negra

Cel mai bun restaurant Chinezesc (European): Zen Garden

Cel mai bun restaurant Urban creativ: Maison des Chefs by Mega Image

Gala Restocracy 2019 (26.01.2020) @ JW Marriott

După specificul dominant:

Cel mai bun restaurant de Peşte şi fructe de mare: Raionul Floreasca

Cel mai bun Oyster & Caviar bar: Le Vivier

Cel mai bun Sushi bar: SushiRoom

Cel mai bun Steakhouse: Osho

Premii speciale:

Cel mai bun restaurant nou deschis: KANE

Restaurantul Cel mai bun prieten al copiilor: Complex Herăstrău

Cel mai apreciat show de restaurant: Locanta Jariştea

Cel mai bun chef din Bucureşti în 2019: Alex Petricean (câştigător şi în 2019)

Gala Restocracy 2019 (26.01.2020) @ JW Marriott

Tinerii chefs români pe care Restocracy îi apreciază cel mai mult (Restocracy applauded Romanian young chefs) (în ordine alfabetică):

  • Adrian Tihulca (Loft)
  • Alex Melinte (Poesia)
  • Alexandru Dumitru (fost la Bistro Ateneu)
  • Alexandru Iacob (Maison des Chefs)
  • Cătălin Jernoiu (BistroMar)
  • Cătălin Petrescu (Argentine)
  • Cristian Lazăr (Prime)
  • Daniel Palici (Maize)
  • Iulian Constantin (ZenSushi)
  • Nicu Lică (JW Marriott Bucharest Grand Hotel)
  • Nicolai Tând (La Cantine de Nicolai)
  • Radu Ionescu (Kaiamo)
  • Sorin Miftode (Le Bistrot Francais)
  • Cătălin Bejenariu (Kane)
Gala Restocracy 2019 (26.01.2020) @ JW Marriott

Menţiunile speciale “Preferinţele Restocracy” de anul acesta:

  • Mesogios
  • Cherhanaua Ancora
  • Amalgam

Topul Restocracy al Mâncărurilor din Bucureşti în 2019:

  • Peşte, cu subcategoriile peşte crud şi marinat, respectiv peşte gătit la cald
  • Fructe de mare, cu subcategoriile fructe de mare crude şi marinate, respectiv gătite la cald
  • Sushi, cu subcategoriile suhi, sashimi, ramen şi udon
  • Steak, cu subcategoriile vită nejaponeza, respectiv japoneză
  • Foie gras
  • Paste, cu subcategoriile paste şi risotto
  • Humus, cu subcategoriile humus şi kibby
Gala Restocracy 2019 (26.01.2020) @ JW Marriott

Iată şi premiile pentru cele mai bune mâncăruri din Bucureşti, per restaurant:

Cel mai bun sushi:

  • Argentine
  • ZenSushi
  • SushiRoom

Cel mai bun sashimi:

  • Argentine
  • Ginger
  • ZenSushi

Cel mai bun ramen: Kanpai

Cel mai bun udon: Yuki

Cel mai bun foie gras:

  • Le Bistrot Francais & Poesia (ex aequo)
  • La Cantine de Nicolai
  • L’Atelier

Cel mai bun steak de vită:

  • JW Steakhouse
  • Red Angus
  • Osho

Cele mai bune fructe de mare crude sau marinate:

  • Le Vivier
  • La Pescaderia by Alioli
  • Raionul Floreasca

Cele mai bune fructe de mare gatite la cald:

  • La Pescaderia by Alioli
  • Raionul Floreasca
  • BistroMar

Cel mai bun peşte crud sau marinat:

  • La Pescaderia by Alioli
  • Raionul Floreasca
  • Isoletta

Cel mai bun peşte gătit la cald:

  • Fish House
  • Loft
  • Prime

Cele mai bune paste:

  • Poesia
  • Isoletta
  • Roberto’s

Cel mai bun risotto:

  • Isoletta
  • Roberto’s
  • Poesia

Cele mai bune humus şi kibby:

  • Four Seasons
  • Piccolo Mondo
  • Sharkia
Gala Restocracy 2019 (26.01.2020) @ JW Marriott

Şi mâncărurile care au ieşit cel mai mult în evidenţă şi i-au impresionat pe evaluatori (în ordine alfabetică):

  • Bacalhau @ Dancing Lobster
  • Black code marinat în miso cu piure de gulie @ Loft
  • Bluefin tună tartare @ Le Vivier
  • Burrata @ Belli Siciliani
  • Crab & Scallops cu sos de lămâie @ Poesia
  • Creveţi în sos de unt şi usturoi @ Mesogios
  • Ebi-Ten Udon @ Yuki
  • Grande Mariscada @ Dancing Lobster
  • Halibut cu hamburger de quinoa şi piure de cartofi dulci @ Prime
  • Kibbeh Nayeeh @ Four Seasons
  • Kofta pe beţişor de scorţişoară @ Sharkia
  • Muhamara @ Piccolo Mondo
  • Paccheri cu creveţi roşii sicilieni @ Isoletta
  • Pizza Margherita @ Borgo Margherita
  • Rapăne la tigaie @ Cherhanaua Ancora
  • Rasol de oaie cu orez arabesc @ Octopus
  • Risotto cu dovlecei, alune şi cafea @ Roberto’s
  • Tagliatelle cu vită și sos de șofran @ Caffe Citta
  • Tartar de carbineros @ La Pescaderia by Alioli
  • Tartar de ton @ Joseph by Joseph Hadad
  • Tokana de peşte şi fructe de mare @ Raionul Floreasca
  • Tomahawk (black angus USA) @ Red Angus
  • Tuna tataki cu sos ponzu jalapenos @ ZenSushi
  • Ramen Yokohama @ Kanpai

Premiile Nokia

HMD Global, compania care deţine licenţa Nokia pentru telefoane, a oferit două premii bucătarilor şefi participanţi în concurs, câte un telefon Nokia 7.2 cu camera de 48 MP pentru cea mai interesantă şi originală fotografie a unei mâncări (farfurii). Premiile au fost câştigate de către bucătarii şefi de la Dancing Lobster şi de la Red Angus.

În concurs au fost înscrise 40 dintre cele mai mai apreciate restaurante ale oraşului. 75 de evaluatori din peste 30 de ţări au fost în juriu, inclusiv 20 de ambasadori străini acreditaţi în ţara noastră şi oameni din business şi cultură. Restocracy a debutat în martie 2017 şi este un sistem de evaluare a restaurantelor de către George Butunoiu, fondatorul acestui proiect, alături de evaluatori independenţi.