Uber pregăteşte un serviciu de livrare de mâncare cu drone

0
953

Uber anunţa încă din primăvara acestui an că pregăteşte un serviciu de livrare de mâncare folosind drone, iar acum aflăm extra detalii despre el. Cei de la Wall Street Journal au descoperit deja o postare de job de la Uber care făcea aluzie la operarea unui serviciu de livrare pe bază de drone.

Acesta va debuta în 2019 şi se va lansa în multiple ţări pe parcursul a 3 ani. Uber a dat un răspuns oficial, afirmând că proiectul este doar în fazele incipiente, nici pe departe atât de avansat. Postarea de job menţiona „operaţiuni de zbor în siguranţă, legale, eficiente şi scalabile” pentru UberExpress. Se făcea aluzie la un program de livrare cu drone în multiple secţiuni.

De altfel Uber pregătea un serviciu de rode sharing pe bază de drone, care ar urma să fie pus în funcţiune în Dubai peste câţiva ani. Şi Amazon îşi încercase norocul cu livrări cu drone, dar era doar un program pilot rămas în acel stadiu. Atunci când Uber îşi anunţa totuşi iniţiativa, marele său avantaj era promisiunea că îşi va realiza livrările de mâncare în doar 5 minute oriunde ar fi clientul.

Uber Eats se lansa în 2014 şi a prins rapid, devenind unul dintre cele mai adoptate servicii de livrare de mâncare, inclusiv la noi. Este activ în 250 de oraşe pe glob şi are nevoie de încă 300 de localităţi pentru a egala Uber. Faţă de serviciul standard, Uber Eats funcţionează şi pe bază de scutere, biciclete şi alte vehicule mai light pentru livrări.