Uneori poţi găsi comori şi preparate gourmet chiar şi la magazinele de lângă blocul tău. Se pare că un vin aparent banal găsit în magazinele LIDL a fost distins recent cu un trofeu, care înseamnă că este unul dintre cele mai bune vinuri din lume. E vorba despre un Chianti, iar mai multe detalii avem mai jos.

Fortezza Dei Colli Chianti Classico Riserva, by Lidl este numele său complet şi a câştigat 14 medalii de aur la International Wine Challenge. În Marea Britanie costă 7 lire sterline, ceea ce la noi se converteşte în 36 de lei. Imediat m-am repezit pe web să caut, dar din păcate nu am găsit la LIDL-urile din România aşa ceva. Măcar cele din Germania par să îl aibă.

Ce e sigur e că Fortezza Dei Colli Chianti Classico Riserva a luat premiile la echivalentul Oscarurilor în lumea vinurilor, unde 391 de medalii au fost puse pe masă. Testele s-au făcut „în orb”, împreună cu alte vinuri Chianti Classico, unele costând şi de 5-6 ori mai mult. Acest soi este vinul cu cel mai mic preţ din istorie care a câştigat aurul la această competiţie.

Este şi cel mai ieftin vin de supermarket cu această distincţie. Şi culmea e că LIDL nu e la prima ispravă, pentru că în iunie un vin spumant de 8 lire sterline primea un premiu similar cu alte 40 de şampanii în topul mondial. Pentru cunoscători, acest Chianti este un vin uscat, matur, cu arome fructate şi un gust de plinătate. Este excelent asociat pe masă cu curcanul la cuptor, friptura sau cotletele. Practic e ideal pentru Crăciun.

Grijă mare la vânătoarea de vinuri data viitoare la supermarket!