Conceptul culinar al anului 2017 a fost cu siguranţă cel de Street Food, care a început să prindă tot mai mult în România şi mai ales în Bucureşti. Am văzut multiple evenimente dedicate „mâncării stradale”, culminând cu cel care tocmai a debutat în Parcul IOR din Bucureşti, cunoscut şi ca Parcul Alexandru Ioan Cuza. Se numeşte Santa’s Food Truck Festival şi aflaţi mai jos cu ce ne încântă papilele.

Între 29 noiembrie şi 26 decembrie, zilnic de la prânz până la ora 20:00 puteţi degusta mâncare grecească, libaneză, burgeri, cartofi prăjiţi speciali, waffles şi crepes, plus multe altele. Rulotele cu mâncare şi o zonă specială cu bănci şi scaune sunt amplasate aproape de globul pământesc de la intersecţia dintre Strada Câmpia Libertăţii şi Bulevardul Liviu Rebreanu.

Îi veţi găsi acolo pe cei de la Chef’s Kitchen, care oferă preparate precum „Cârnaţii Bucătarului”, care costă 15 lei sau „Pui în pâine”, care la 17 lei include şi rodii, salată, iaurt, maioneză, pui marinat şi pâine de casă. Au spus prezent şi cei de la Satisfry, cu o serie de cartofi prăjiţi cu adevărat speciali. Puteţi cumpăra de la ei cornete cu cartofi prăjiţi cu sos de ceddar topit, cu busuioc şi usturoi, telemea sau cu chili con carne.

Am văzut şi un food truck cu mâncare grecească, Yiorgos Gyros, care oferă specialităţi din Creta, Thassos, Mykonos sau Corfu, de la 20 lei la pită şi 30 lei la farfurie.

Există şi un van cu vin, palincă şi şpriţ, iar pentru burgeri îi avem pe cei de la Baz Street Burger, cu un meniu generos, care include şi burger de miel, burger Dijon, burger italian, sau unul cu haloumi. Sau puteţi incerca burgerii de la Yoyo Burger.

Mai găsiţi şi mâncare libaneză, iar pentru cei care vor desert, există varianta unor Famous Waffles, care pot include chiar şi bomboane M&M, banane, nucă şi Nutella sau genialele crepes de la „La Nu Ştiu Cine”. Aceste clătite sunt umplute cu zmeură, îngheţată, biscuite, Nutella, vanilie sau caramel (în jur de 18 lei fiecare).

Toate acestea se găsesc în Parcul IOR până pe 26 decembrie şi fiţi siguri că le vom încerca. Revenim cu degustări/review!