United Romanian Breweries adaugă o nouă bere în portofoliu: Weihenstephaner Vitus

0
1338

O nouă bere specială ajunge în România în această săptămână, sub tutela United Romanian Breweries Bereprod (URBB). E vorba despre berea Weihenstephaner Vitus, care ajunge în colecția Timeless Collection.

Acesta este un sortiment de bere de tip „Weizen Bock”, care se alătură gamei Weihenstephaner, una dintre preferatele mele personale în puburile de la noi. Nici prea tare, nici prea light, destul de cerealieră, fără prea multă spumă și cu personalitate.

Sortimentul cel nou a ajuns în România la început de lună iunie. Weihenstephaner Vitus a primit deja recunoașteri și premii internaționale. Vitus are un gust ușor fructat, pus pe seama caiselor uscate, care se combină cu un iz de citrice, cuișoare și banană. Se recomandă consumul cu brânză cu gust puternic, carne roșie sau deserturi.

Weihenstephaner are o tradiție de aproape 1000 de ani și berăria cu acest nume este locul unde s-a născut celebra „Lege Germană a Purității Berii”. Weihenstephan este Berăria de Stat a Ținutului Bavaria și este și cea mai veche fabrică de bere din lume. Producția începea încă din anul 1040 în orașul Freising.