Au debutat Zilele Hungarikum 2019, organizate la Sibiu; Are loc un concurs de gătit gulaș

0
660

Iubitorii de gulaș sunt așteptați în acest weekend la Muzeul Astra din Sibiu, unde are loc un concurs de gătit celebra mâncare maghiară. Face parte din manifestările de la Zilele Hungarikum 2019, care au loc între 4 și 7 iulie 2019.

Concursul de gătit gulaș are deja 30 de participanți înscriși. Zilele Hungarikum au ajuns la ediția a zecea și așteaptă o sumedenie de turiști. Evenimentul a fost inaugurat pe 4 iulie, cu un spectacol de dansuri populare maghiare, realizat de ansamblul Bekecs. La finalul zilei a avut loc o prezentare și degustare de produse specific ungurești.

Pe 5 iulie a avut loc expoziția Muzeul din Cernat și o prezentare de carte gastronomică,”Cărticica meseriei de bucătar”, datând din 1695. Sâmbătă, pe 6 iulie are loc marele concurs de gătit între orele 08:00 și 18:00. În același timp veți putea asista la dansuri și muzică populară maghiară, prezentări și ateliere ale meșterilor populari, concursuri și evenimente pentru cei mici.

Se va degusta bere artizanală, vinuri, palincă și se va trage cu arcul, sperăm că nu după degustări de prea mult alcool. Va fi și un moment inedit de construcție a unei iurte. Duminică, pe 7 iulie veți avea 10 Chefi la Ceaune, cu 10 ani de festival sărbătoriți cu bucătari multi premiați la concursuri de gătit.

Aceștia vor realiza 10 preparate specific maghiare, pe care publicul le va degusta. Iată câteva dintre rețetele pregătite: ciorbă de pește, gulaș, tocăniță de vițel, tocăniță de berbecuț, tocăniță din fudulii de cocoș și lecso.