Valoarea acțiunilor Coca-Cola înregistrează un picaj uriaș după gestul celebrului fotbalist Cristiano Ronaldo de la EURO 2020

0
1314
Coca-Cola

Dacă pe lângă pasionați de gastronomie sunteți și microbiști, atunci știți că în această perioadă are loc EURO 2020. Cupa europeană de fotbal are loc abia acum în 2021 ca urmare a amânării suferite anul trecut din cauza pandemiei, iar printre echipele participante se află și Portugalia care ieri seară a învins naționala Ungariei cu scorul de 3-0 pe finalul partidei. Coca-Cola a avut de „suferit” de pe urma acestui meci și avem detalii mai jos.

Ineditul s-a petrecut totuși înainte de startul meciului, la conferința de presă la care a luat parte și Cristiano Ronaldo. Celebrul fotbalist de la Juventus are un impact uriaș asupra valorii de brand a companiilor de pe piață, iar în cadrul acestei conferințe gestul său a cântărit serios pentru Coca-Cola.

Video Cristiano Ronaldo – Coca-Cola:

Înainte de startul interviului, Ronaldo a retras cele două sticle de Coca-Cola din fața sa, fapt ce a contribuit la un picaj colosal pentru brandul din spatele băuturii răcoritoare. Acesta a luat în schimb sticla de apă de pe masa de conferință și a recomandat tuturor să bea apă. Coke este sponsor al EURO 2020, de aici și prezența produselor sale la conferințele de presă. De această dată lucrurile au luat a luat o turnură neașteptată.

Coca-Cola

Aflăm că la la deschiderea bursei din Europa, prețul unei acțiuni Coca-Cola era de 56.10 dolari. La 30 minute distanță după gestul lui Ronaldo, acțiunile au înregistrat un picaj colosal până la suma de 55.22 dolari. Gestul fotbalistului a cauzat o scădere de 1.6% pentru companie la Bursă. În termeni economici, Coca-Cola a picat de la o evaluare a brandului de 242 miliarde dolari la 238 miliarde dolari.

Vorbim despre o pierdere de 4 miliarde de dolari, iar legat de Ronaldo, acesta a mai declarat în rânduri anterioare că este foarte important ca cei mici să aibă o dietă sănătoasă, departe de zaharuri și grăsimi. Cu toate acestea, în urmă cu mai bine de 15 ani Ronaldo a avut rolul principal într-o reclamă Coca-Cola pe care o vedeți mai sus. La reapariția acestei reclame, mulți s-au grăbit să îl numească „ipocrit” pe celebrul fotbalist.