Vicii şi Delicii 2019 aduce peste 300 de soiuri de vinuri şi show-uri culinare la Expo Arad

0
1247

Toamna se numără evenimentele oenologice şi culinare, iar un exemplu este şi Salonul de Vinuri Vicii şi Delicii, de la Expo Arad. Are loc între 18 şi 20 octombrie şi organizatorii promit să etaleze peste 300 de sortimente de vinuri.

Aceasta este a treia ediţie a Salonului, completată cu show-uri culinare pregătite de chefi apreciaţi. Sunt şi cursuri de iniţiere în ale vinului, dar şi master class-uri, pentru cei care vor să treacă la nivelul următor. Vom avea producători de vin din România, dar şi din afară. Cramele aflate la început de drum vor avea ocazia să îşi expună produsele spre exemplu.

În 2019 vor expune vinuri ţări precum Franţa, Italia, Ungaria, Grecia sau Republica Moldova. Cât despre preparatele culinare, vom putea degusta ceea ce au pregătit chefii Radu Zărnescu şi echipa Masters of Flame. Bucătarul italian Salvo Lo Castro ne va prezenta ceea ce a învăţat după 11 ani de gătit la Vatican. În zilele de sâmbătă şi duminică vor avea loc cursuri de istorie a vinului şi iniţiere în această lume.

Cursurile speciale din lumea vinului sunt organizate de Sergiu Nedelea, desemnat cel mai bun somelier din România. Pentru a ajunge la Vicii şi Delicii trebuie să cumpăraţi un bilet de 30 de lei, suma care include un voucher de consum în valoare de 10 lei. Este valabil pentru orice produs din cadrul evenimentului. Dacă vreţi doar acces la zona culinară, biletul costă 10 lei, şi include la rândul său rol de voucher de consum în valoare de 10 lei.

Printre podgoriile prezente se numără Domeniile Sâmbureşti, Villa Vinea, Domeniile Urlaţi, Balla Geza Winery şi Crama Maximarc.