Viena se confruntă cu un nou val de COVID-19; Sfaturi pentru un Crăciun în siguranță

0
272
Austria se confruntă cu creșterea cazurilor COVID: sfaturi pentru evitarea infecției
Austria se confruntă cu creșterea cazurilor COVID: sfaturi pentru evitarea infecției

Austria este acum în mijlocul unui nou val de coronavirus, cu un număr semnificativ de persoane bolnave și în concediu medical. Conform datelor din sistemul de sănătate austriac, Viena pare a fi centrul acestei creșteri – de luat în seamă petru cei care se pregătesc să viziteze Târgul de Crăciun de la Viena. Hans-Peter Hutter, expert în medicină de mediu la Universitatea Medicală din Viena, a discutat despre această situație într-un interviu cu ziarul Heute.

Peste 1.000 de persoane sunt internate în spitalele austriece din cauza COVID-19. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul persoanelor în concediu medical din cauza COVID-19 s-a dublat – de la 21.858 în prima săptămână a lunii decembrie 2022, la 41.690 în perioada 4-10 decembrie 2023.

Hutter remarcă că, din cauza eliminării cerințelor de raportare și a testelor, este dificil să se estimeze numărul real de infecții. El atribuie creșterea numărului de cazuri schimbării vremii, care a determinat oamenii să petreacă mai mult timp în interior și la începutul sărbătorilor de iarnă.

Expertul avertizează că numărul de infecții va continua să crească, deoarece mulți oameni infectați fie nu prezintă simptome, fie minimizează severitatea acestora. De asemenea, el observă lipsa măsurilor de protecție, spunând că „Este ca și cum totul nu ar exista!”.

Pentru a preveni răspândirea virusului, Hutter sugerează mai multă prudență. El însuși poartă mască și a anulat unele petreceri, evitând astfel riscul de a se îmbolnăvi de Crăciun. Recomandările sale includ evitarea adunărilor mari, renunțarea la petrecerile de Crăciun și evaluarea riscului pentru sine și pentru cei dragi. De asemenea, el sugerează aerisirea regulată a încăperilor și purtarea măștii în locuri aglomerate, cum ar fi transportul public și supermarketurile.