KFC Moldova sărbătorește 15 ani de succes: cifre impresionante și o poveste de creștere remarcabilă

0
192
KFC Moldova sărbătorește 15 ani de succes: cifre impresionante și o poveste de creștere remarcabilă

KFC Moldova marchează un moment important: 15 ani de activitate în Republica Moldova. De la debutul său în decembrie 2008, cu primul restaurant deschis în Malldova, Chișinău, până la deschiderea celui de-al doilea restaurant stradal în 2015, KFC a devenit un nume de referință în industria fast-food locală. Anual, cele două locații primesc peste un milion de clienți, iar cererea pentru produsele lor este impresionantă: 7.000 de Hot Wings zilnic, adunând 250 de tone de produse de pui pe an.

KFC Moldova face parte din Sphera Franchise Group, un gigant în domeniul serviciilor de food service din România și gestionar al francizei KFC în România și în anumite zone din Italia. Rezultatele financiare sunt pe măsură: vânzările au atins aproape 15 milioane RON în primele nouă luni ale anului 2023, cu un profit net de 1,9 milioane RON, indicând o creștere solidă an/an. De remarcat este și marja EBITDA de 17% în aceeași perioadă.

Cu o ofertă diversificată, clienții moldoveni se orientează în special spre bucketuri și burgeri, iar colaborarea cu platformele locale de livrare aduce aproximativ 30% din vânzările totale. Directorul General, Costică Mișaca, subliniază angajamentul KFC de a menține calitatea excelentă a produselor și de a continua să surprindă clienții cu noutăți în meniu.

Pe lângă impactul în domeniul gastronomic, KFC contribuie semnificativ la economia locală prin crearea a peste 70 de locuri de muncă directe și multe altele indirect, prin colaborarea cu furnizori locali pentru legume sau băuturi răcoritoare. Compania pune accent pe dezvoltarea profesională a angajaților săi, oferind instruire specializată și formând abilități precum organizarea, comunicarea și lucrul în echipă.

Pentru detalii suplimentare, KFC Moldova invită publicul să urmărească pagina lor de Facebook și site-ul www.kfc.md.