ZAREA anunţă lansarea 1912 XO, vinars învechit în butoaie de stejar

0
6364

ZAREA a anunţat în ultima lună o nouă licoare învechită în mod nobil în butoaie de stejar, Zarea 1912 XO. Acesta este un vinars, care scoate în evidenţă tradiţia de peste 100 de ani pe piaţa din România a companiei.

Băutura are note de stafide, vanilie, migdale, dar şi lemn. Vinarsul Zarea 1912 XO este o variantă distilată de vin învechit în butoaie de stejar. 1912 este un tribut pentru anul în care lua naştere compania Zarea. În acel an germanul Wilhelm Mott punea bazele unei fabrici de băuturi în Bucureşti. Fabrica devenea asociată cu burghezia şi rafinamentul în perioada de după al doilea război mondial.

Băuturile cele mai nobile din România se realizau în secţia ZAREA 5, acolo unde se produceau „Coniacuri de calitate superioară”. Experţii învăţau să combine cât mai eficient vinul distilat învechit cu fructele şi aromele macerate natural. Vinarsul Zarea 1912 XO vine ambalat într-o sticlă elegantă, de 0.7 litri şi o cutie minimalistă. Preţul recomandat este de 110 lei.

Zarea a fost desemnat Brandul Românesc al Anului 2018 în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti. În portofoliul companiei se află 14 branduri locale cu tradiţie în zona de vin spumant, vermut, bitter, brandy, cidru şi băuturi spirtoase. Zarea face parte din grupul german Schloss Wachenheim AG, lider în producţia de vin spumant.