Jamie Oliver a colaborat cu McDonald’s drept consultant, deşi era un inamic al produselor lor

0
1256

Jamie Oliver a ajuns subiect de ştiri de câteva ori, în lupta sa cu McDonald’s. Bucătarul s-a judecat cu Mc pentru a dovedi că hamburgerii restaurantului nu sunt comestibili. A încercat să dovedească şi că acele chifele din burger nu sunt din carne, iar acum aflăm că Jamie de fapt a colaborat cu Mc în culise în tot acest timp.

Oliver ar fi avut multiple întâlniri cu directorii şi managerii McDonald’s UK. Cu siguranţă s-a întâlnit cu Paul Pomroy, director executiv. Asta deşi oficial cheful nu are vreo relaţie comercială cu gigantul fast food. Întâlnirile au fost pentru a discuta proiecte legate de mâncatul sănătos, conform Press Association.

Ele au avut loc pe parcursul ultimilor ani. În 2011 Jamie Oliver declara că burgerii de la McDonald’s „nu sunt buni pentru consumul uman” şi a presat pentru a interzice „mâzga roz”, care era un ingredient de bază pentru carnea din burgeri. Şi în 2016 Oliver s-a opus sponsorizării Olimpiadei de către Mc şi a făcut campanie pentru sponsori cu mâncare mai sănătoasă.

În ultima vreme starul TV a bătut în retragere, declarând chiar că ar permite copiilor săi să mănânce la Mc. Jamie a mai colaborat cu nume controversate, precum benzinarii de la Shell, pentru care a pregătit meniuri sănătoase, deşi firma e cunoscută ca un poluant uriaş. Câtă vreme presiunea lui Oliver a dus la renunţarea la „mâzga roz” putem spune că britanicul şi-a făcut treaba bine. Speram doar să nu fi fost plătit să tacă…

https://www.youtube.com/watch?v=II14yxN71Dk