Zilele Municipiului Turda au debutat azi; Iată programul + o specialitate inedită

0
1643

Zilele Municipiului Turda au debutat astăzi şi vor dura pe parcursul acestui weekend. Se lasă cu proiecţii de filme, expoziţii, festival culinar şi alte distracţii. Hai să vedem cu ce vă întâmpină localnicii.

În cadrul sărbătorii veţi putea participa la Photolssa, Festivalul Internaţional de Arte Vizuale, care are loc la Salina Turda. Zilele Municipiului Turda durează 3 zile şi includ proiecţii de filme de la ora 13:00 în Amfiteatrul Minei Rudolf. Îşi vor expune fotografiile şi artiştii foto Szilvia Mucsy şi Vincent Liew.

Aceasta este ediţia cu numărul 18 a Zilelor Turdei şi evenimentele sunt foarte diversificate. E vorba despre ExpoFlora, expoziţie de flori, o expoziţie de biciclete şi motociclete, dar şi de vehicule pe 4 roţi şi un carnaval şi târg de produse tradiţionale. Totul a început astăzi la Muzeul de Istorie, cu intrare gratuită, apoi a venit festivitatea din Parcul Central, un carnaval şi festival de bucătărie turdeană.

Există 5 corturi cu bucătărie tradiţional românească, fiecare pentru o zonă tradiţională a ţării (Transilvania, Moldova, Banat, Muntenia şi Dobrogea). Acestea se vor afla pe parcursul a 3 zile în Parcul Central. 1200 de porţii dintr-un preparat culinar special se vor distribui în aceste zile.

Sunt sigur că vor fi la mare căutare Salinatele, specialităţi tradiţionale din carne măturate în Salina Turda. Specialităţile din porc includ rasele Bazna şi Marele Alb, cu pulpa, cotlet, piept şi ceafă.

Sursa foto