A început „Titani la Cuţite”, ediţie specială „Chefi la Cuţite” în care vor găti chiar cei 3 chefi; Iată tema primului episod

0
4679

Pe 29 aprilie a început o ediţie specială a emisiunii „Chefi la Cuţite”, una în care cei 3 chefi sunt puşi la treabă de această dată şi ei vor găti pentru trofeu. Acest spinoff se numeşte „Titani la cuţite” şi v-am informat aici despre cei 9 invitaţi speciali. Antonio Passarelli şi chef Nicolai Tand sunt doar vârful… cuţitului. Cum a fost primul episod şi ce s-a gătit aflaţi în articol.

Conceptul „Titani la cuţite” este simplu: cei 3 chefi îşi fac câte o echipă de alţi 3 chefi (unii sunt pastry chefs) şi va trebui să gătească pe o anumită temă dată. Gina Pistol rămâne prezentatoare, iar o bună parte din primul episod a fost petrecută prezentând farfuriile cu care cei 9 chefi au venit în faţa lui Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea. Miza? Un bust/statuie al unuia dintre cei 3 chefi va fi expus în studioul „Chefi la Cuţite”.

Cei 9 (Nicolai Tand, Gabi Toader, Orlando Zaharia, Ştefan Popescu, Antonio Passarelli, Simona Pope, Florin Ivan, Maria Burlacu și Gabriela Pascaru) au gătit preparate, unele deserturi fine, alte combinaţii de fructe de mare care l-au făcut pe Scărlătescu să saliveze, iar pe nevăzute cei 3 au judecat farfuriile. Apoi fie au ales ei cheful, fie acesta a trebuit să aleagă din cei 3 care îl doreau. A rămas memorabilă farfuria cu ravioli a lui Chef Nicolai Tand, cu care Scărlătescu a fugit chiar.

Au fost şi înţepături între cei 3 juraţi, unele cu tematică costumului roz al lui Bontea de la Asia Express , iar după ce echipele au fost gata, avantajul a părut a fi de partea lui Scărlătescu, cu Antonio Pasarelli şi Nicolai Tand în echipă sa. Prima temă dată a fost de a pregăti un drob în varianta de fine dining şi pentru a face lucrurile mai grele, cei 12 au avut doar 60 de minute pentru a face asta. Au degustat şi judecat preparatele rivalii lui Sorin Bontea de la „Asia Express”.

Ce a ieşit aflaţi de pe YouTube, de pe Antena Play şi din emisiunea difuzată pe Antena 1 la ora 20:30.