Alex Petricean, bucătarul şef al anului duce bucătăria românească la Paris

0
1687

Invitat de Gault&Millau la Paris, Alex Petricean (bucătarul şef al anul în ghidul Gault&Millau România) a adus bucătăria românească în Franţa. Între 25 septembrie şi 6 octombrie Alex a fost la Paris, pentru a prezenta un meniu inspirat de bucătăria românească şi realizat pe bază de ingrediente franceze.

Cu această ocazie a condus bucătăria restaurantului Les Residents, din arondismentul 17, Pariss. A fost acolo împreună cu o parte din colegii de la Maize, restaurantul său din Bucureşti. A colaborat cu echipa de bucătari francezi pe durata celor 2 săptămâni. Gault&Millau doreşte promovarea bucătăriei româneşti la nivel internaţional, pentru a o face mai cunoscută, de aici această idee.

Sigur sunteţi curioşi legat de meniu. Ei bine, Alex Petricean a creat preparate precum colţunaşi din coajă de cartof afumată, varză cu „carne”, doar că în mod atipic carnea este sub formă de stridii. Supă de peşte cu tăiţei de casă şi găluştele cu prune (alune de pădure şi prune la grătar) sunt de asemenea în meniul influenţat de bucătăria românească.

Nu este o iniţiativă singulară a Gault&Millau, pentru că Alex Petricean a fost invitat special şi la Genuss-Messe Viena pe 8 şi 9 septembrie 2018. Acesta este cel mai mare eveniment culinar din capitala Austriei, cu 100 de bucătari şi 50 de experţi în vin participanţi. Gault&Millau este primul ghid internaţional gastronomic care a intrat pe piaţa românească în acest an, având o tradiite de 50 de ani în spate şi personalităţi din domeniul gastronomic.

La noi include o selecţie de 141 de restaurante locale.