Am degustat Messi Chicken Sandwich la Hard Rock Cafe Bucureşti: preparat ca la mama acasă

0
684

Am venit la Hard Rock Cafe Bucureşti pe 19 iulie 2023 pentru a asista la debutul lui Messi Chicken Sandwich. Atenţie, Sandwich, nu burger, pentru a face o distincţie corectă. E al doilea preparat Messi, după burgerul cu vită (Messi Burger) scos anul trecut. Cum a fost evenimentul şi ce gust are preparatul aflaţi mai jos.

Eveniment:

Hard Rock Cafe ne-a invitat să tragem la poartă pentru premii şi nu oriunde, ci la vinclu. Greu, greu de tot, chiar şi pentru un expert în trick-uri de fotbal. Au fost câţiva temerari care au nimerit totuşi ţinta (nu şi eu) şi au primit tricouri şi vouchere. Era ceva presa acolo, influenceri, l-am văzut şi pe Chef Florin Dumitrescu. Amfitrion a fost magicianul Verdini, care a recompus un ziar rupt, a făcut dintr-o căldare cu foc un burger şi a făcut şi alte trucuri. Nu a stat rău nici la trasul pe poartă.

Cei mici s-au bucurat cel mai mult de trasul la poartă, cu sau fără pantofi. M-a bucurat să văd atâta frăsuneala şi energie pe o vreme atât de toridă şi sufocantă, care îţi ia energia din corp. Noroc cu Mango Berry Cooler, băutura mea preferată de la Hard Rock Cafe, dar şi paharele mari de Coca-Cola cu multă gheaţă. Mult respect şi pentru chelnerii suprasolicitaţi în acea zi de miercuri şi care s-au mişcat exemplar.

Messi Chicken Sandwich:

Bun, pentru asta am venit aici. De la intrare ne întâmpină un cod QR, pe care după ce îl scanăm avem parte de un univers alternativ, în AR unde avem la dispoziţie un mesaj de la Messi, jocuri trivia, shopping online şi un univers Hard Rock Cafe virtual.

Cât despre sandviş, el costă 49 de lei şi vine şi cu cartofi prăjiţi. Poţi cere şi sos şi am ales unul criminal, cu ulei picant roşu, iar dacă mănânci picant o să îl adori. Dacă nu, o să regreţi a doua zi. Sandvişul include un şniţel de pui crocant în stil milanez, servit în chiflă rumenită, cu brânză Provolone, sos aioli cu ierburi aromatice, o felie de roşie şi rucola.

Apariţia sa se datorează faptului că Messi iubeşte puiul milanesa, preparat tradiţional argentinian. Îi aminteşte de mâncarea din copilărie. Practic e şniţel din piept de pui crocant în stil milanez, acoperit cu brânză şi sos. Parteneriatul cu Hard Rock Cafe vine odată cu sosirea lui Lionel Messi, câştigător de Cupă Mondială în 2023 în Liga de fotbal MLS din SUA, la Inter Miami.

Ce mi-a plăcut:

 • îmi dă senzaţia de mâncare ca la mama (sau bunica) acasă, făcută acasă, cu dragoste
 • e light, uşor de mâncat seara, înainte de culcare
 • nu face abuz de sos
 • ingredientele se completează bine
 • puiul e bine pregătit, e folosit piept fraged, nu pulpa
 • nu te murdăreşti prea rău pe barbă cu el
 • rucola îi dă „kick”
 • roşia îi oferă aciditate
 • e un dish bun şi pentru sportivi, la nivel nutriţional

Ce nu mi-a plăcut:

 • chiflă putea fi altfel, cu susan, mac, cu seminţe
 • nu am simţit foarte puternic sosul aioli
 • e o senzaţie de simplitate, de „pot să fac asta şi acasă”, care poate şi considerat şi plus şi minus
 • nu toate sandvişurile sunt la fel: al meu era mai turtit şi avea mai puţin pui decât al comeseanului, trebuie atenţie mai mare cu privire la numărul de bucăţi de pui puse fiecărui client
 • parcă se apropie mai mult de Pui Shanghai decât de şniţel

La final pot doar recomanda să îl încercaţi, fie şi numai pentru a nu va simţi vinovaţi de Cheat Meal la Hard Rock Cafe Bucureşti, ceea ce ar fi o premieră. E o alternativă mai sănătoasă la burgerul clasic şi mai uşurica, de vară. Zic că încape şi un starter lângă şi un desert, încă un plus.

Galerie foto: