Festivalul de Plăcinte şi Merinde începe pe 20 iulie la Braşov

0
900

Luăm o pauză de la sumedenia de evenimente cu bunătăţi din Bucureşti şi de data asta vă spunem că vă aşteaptă un eveniment special şi la Braşov. E vorba despre Festivalul de Plăcinte şi Merinde de la Lacul Noua din Braşov, care are loc între 20 şi 23 iulie. Tot ce puteţi degusta acolo aflaţi mai jos.

Festivalul are loc la Lacul Noua şi include cele mai delicioase plăcinte şi merinde tradiţionale. Veţi participa la o experienţă culinară şi veţi experimenta gusturi autentice. Preparatele de acolo sunt în special plăcinte pregătite după reţete tradiţionale, umplute cu ingrediente de calitate, pregătite cu dragoste şi pricepere.

Nu uităm nici de food truck-uri care completează bucătăria locală cu elemente ale celei internaţionale. Adevăratele plăcinte dolofane, tradiţional româneşti vor avea dimensiuni record de data asta, găsindu-se în toate formele şi gusturile. Mă refer la plăcintă oltenească cu praz şi telemea, plăcintă ardelenească cu varză murată, alivenci şi poale-n brâu moldoveneşti, dar şi învârtită.

Nu lipsesc plăcinte mocăneşti, munteneşti, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată. Sârbii vin cu plăcintă cu dovleac, cu mere şi scorţişoară şi nu uităm de plăcintă macedoneană cu telemea şi mărar. Sunt şi turte ţărăneşti coapte pe plita şi alte sute de plăcinte cu umpluturi clasice sau inedite, dulci sau sărate.

Grătarele vor sfârâi dis de dimineaţă, având pe ele mititei, cârnaţi, frigărui sau fripturi. E şi mâncare la ceaun, dar şi bulz.