Bolt Food devine oficial, ca rival Uber Eats; Iată unde este disponibil

0
2079

Ştiam de ceva vreme că Bolt, fostul Taxify se pregăteşte să lanseze propriul serviciu de livrare de mâncare, în stil Uber Eats. Ei bine, iată că serviciul se concretizează acum, pe final de vară, sub numele de Bolt Food.

Startupul estonian Bolt a anunţat lansarea serviciului sub formă de program pilot în Talinn, capitala Estoniei. În primă fază se vor livra mâncăruri acolo, urmând intrarea pe piaţa din Lituania, Letonia şi Africa de Sud. Bolt operează servicii de ride sharing în 30 de ţări, inclusiv România şi are un total de 25 de milioane de utilizatori.

Bolt Food va încerca să acapareze piaţa pe care mai activează şi FoodPanda, Glovo şi Uber Eats prin preţuri mai mici decât rivalii. În plus va oferi sume mai mari livratorilor. Piaţa e totuşi deschisă pentru concurenţă şi foarte bănoasă, Uber Eats obţinând venituri de 1.1 miliarde de dolari pe primele 6 luni din 2019. În acest moment Bolt a cooptat 80 de restaurant din centrul oraşului Tallinn. Aplicaţia Bolt Food le oferă utilizatorilor sugestii de restaurante, în funcţie de zona în care se găsesc.

Boll, ex Taxify este o firmă fondată de un tânăr student în urmă cu 6 ani şi a beneficiat de o mare injecţie de capital de la chinezii de la Didi Chuxing, zis şi „Uber-ul Chinei”. Au intrat în România în 2017 şi s-au remarcat prin tarife mai scăzute decât Uber, deşi în ultima vreme ele sunt egale.