Burger King se relansează în România în septembrie; Iată ce ştim despre revenirea whopper-ului

1
1844

Ştiam deja că Burger King se pregăteşterevină în România în acest an, dar nu aveam şi o perioadă concretă pentru sosirea sa. Auzisem de o revenire în vară, dar iată că vara se încheie şi nu avem măcar semnale în ce oraş va intra BK. Acum surse din presă scriu că prin septembrie s-ar putea deschide primele restaurante noi Burger King de la noi.

Amrest, dezvoltator de restaurante care activează în România (şi se ocupă de lanţul Starbucks) a început deja recrutarea de angajaţi. Se caută manageri de tură şi asistant manager în acest moment. Grupul Amrest provine din Polonia şi este prezent pe piaţa noastră de 5 ani, operând cafenelele Starbucks de la noi. În septembrie se deschide primul Burger King autohton, cel mai probabil în Bucureşti.

Polonezii au înfiinţat o firmă separată, pentru a controla BK separat de Starbucks. Revenirea creatorului de Whopper-uri se face la nivel regional, în Polonia, Cehia, Slovacia, România şi Bulgaria. În mod inedit în toate aceste ţări minus România sunt deja restaurante deschise. E drept că avem şi noi un BK, dar se află în aeroportul Henri Coandă, în zona de plecări, operat în regim de franciză.

Planurile celor de la Burger King sunt să deschidă în următoarea perioadă, pe termen mediu 200 de restaurante, inclusiv în România. Burger King a avut un succes moderat la începutul anilor 2000 şi a părăsit ţara noastră când a lovit criza, în perioada 2010-2012. Ştiu că au avut restaurante în marile malluri din Capitală, dar şi în Cora Pantelimon şi la Piaţa Romană.

Eram mare fan al shake-urilor lor, al cărnii din burgeri, care era mai bună decât la Mc, iar cartofii erau mai buni decât la KFC. Aveau şi sosuri interesante.