Bolt intră pe piaţa serviciilor de livrare de mâncare

1
1363

Bolt, varianta rebranduită a lui Taxify a anunţat că va intra pe piaţa serviciilor de livrare de mâncare. Măsura vine după ce anul trecut Taxify începea să ofere şi servicii de livrare de pachete la domiciliu.

Noul serviciu de livrare de mâncare via Bolt va concura în mod evident cu Uber Eats, care a fost bine primit în România. Sigur aţi remarcat în marile oraşe din ţară bicicliştii cu acele cuburi verzi în spate. Va fi interesant de văzut cum se va brandui vizual Bolt, pentru că are o emblemă verde şi Uber Eats are una tot verde.

Bolt are sute de mii de şoferi înscrişi în sistem în Europa, dar şi în Africa. La nivel internaţional compania mai oferă şi servicii precum transportul la comandă cu automobile şi motociclete, dar şi folosirea partajată a scuterelor. Serviciul de livrare de mâncare va debuta în această vară, în prima fază în Estonia, Finlanda şi Africa de Sud.

Bolt/Taxify se înfiinţa în 2013, născut din visul lui Markus Villig. Estonianul a dorit să creeze în primă fază o aplicaţie pentru taximetrişti şi ulterior a extins acoperirea sa. Compania are acum 25 de milioane de clienţi în peste 30 de ţări de pe glob şi a primit investiţii din partea gigantului chinez Didi Chuxing.