Festivalul Scoicilor Ediţia Specială de Toamnă începe pe 29 august, cu Chef Cătălin Scărlătescu ca amfitrion

0
1395

Chiar dacă vara e pe final (cel puţin calendaristic), continuă evenimentele culinare stradale. Spre exemplu, ne pregătim de o nouă ediţie a Festivalului Scoicilor, sub tutela lui Chef Cătălin Scărlătescu. Evenimentul se desfăşoară pe o perioadă mai extinsă, având loc pe 29, 30, 31 august şi 1 septembrie, în Piaţa Ovidiu, din Constanţa.

Se lasă cu scoici şi cartofi prăjiţi, paella şi muuuultă bere. Chef Cătălin Scărlătescu îi invită pe participanţi la “o porţie sănătoasă de midii”. Aceasta este a doua ediţia a Festivalului Scoicilor din 2019, încă una având loc în luna mai. Chef Cătălin e de-al locului, crescând la mare şi a participat la ediţiile festivalului din ultimii 6 ani.

În 2 ani evenimentul a fost organizat în Baloteşti, iar 4 ani a fost la Constanţa. În meniu se vor afla ca de obicei tocăniţă de midii, dar şi scoicile sotate în vin alb sau sos de roşii picant, peste care este presărat usturoi sau pătrunjel. Vor fi pregătite supă de scoici, dar şi caracatiţă la grătar, tempura şi veţi putea degusta fructe de mare grijuliu marinate.

Stridiile vă vor pregăti de o seară romantică şi aveţi şi creveţi, atât baby, cât şi cei mari. Calamarii nu vor lipsi şi la ultimele ediţii am avut şi ceva suprize experimentale, precum un burger cu fructe de mare sau reţetă de scoici din Vietnam la ediţia din 2018. Preţurile erau în jurul a 20 de lei pentru porţia de scoici anul trecut şi mă aştept la sume similare şi acum.