City Grill preia berăria Becker Brau din zona Rahova; Investeşte jumătate de milion de dolari

1
729

Grupul City Grill face o nouă mişcare pe piaţa restaurantelor locale, preluând berăria Becker Brau din Rahova. Investiţia în acea locaţie este de 500.000 de euro.

Preluarea se face cu intenţia de a deschide o nouă locaţie în spaţiul fostei berării. Inaugurarea ar urma să aibă loc în această primăvară. City Grill are planuri mai ample, care implică deschiderea de noi restaurante în clădiri istorice sau locaţii cu însemnătate istorică în Bucureşti. Bugetul total pentru aceste proiecte ar fi de 3.5 milioane de euro în 2019.

Fosta berărie Becker Brau este o locaţie generoasă, aflată în cartierul Uranus pe Calea Rahovei, în incinta unei foste fabrici de bere. Publicul bucureştean e familiar cu Becker Brau încă din 1996. Aceea era singura berărie cu bere craft de la noi din ţară pe atunci. La vizitele mele acolo îmi amintesc că aveau mereu muzică live, hangiţe drăguţe şi o bere excelentă, la metru.

Wurst-ul şi ciolanele erau şi ele excelente. City Grill a preluat un spaţiu de peste 1000 de metri pătraţi, care poate găzdui până la 300 de oaspeţi la interior şi 200 pe terasă. Noul local va avea peste 100 de angajaţi şi sunt tare curios dacă va fi păstrat ceva din specificul german Becker Brau sau dacă va fi un concept complet nou.

City Grill a încheiat anul 2018 cu 1350 de angajaţi şi afaceri de 37.7 milioane de euro, cu 11% peste 2017. Operează restaurante ca Hanu’ lui Manuc, Caru’ cu Bere, Hanul Berarilor, Trattoria Buongiorno, Pescăruş şi City Grill.