Burger King insistă că merită o stea Michelin, iar recenzorii i-au dat o şansă

1
1326

Era o perioadă când aveam săptămâna şi artificiul de PR de la Burger King. În ultima vreme s-au mai cuminţit, dar acum revin în actualitate, odată cu o propunere curajoasă a celor de la Burger King Belgia. Burger King a anunţat că îşi considera burgerii cu carne de vită Angus demni de stea Michelin şi a insistat ca recenzorii Michelin să treacă pe la restaurant.

Ei bine experţii Michelin au trecut pe la restaurantele BK din Luxembourg şi Belgia pentru a verifica dacă laudele au acoperire în realitate. E vorba despre noul burger Master Angus, propus pentru evaluare de către Burger King Belgia. Reviewerii au tratat lanţul de fast food precum restaurantele reputate pe la care au mai trecut, atunci când au acordat stele… sau le-au retras. Au rămas anonimi pe parcursul vizitei de dragul obiectivităţii, aşa cum e tradiţia.

De abia pe 1 noiembrie va sosi verdictul totuşi. În septembrie BK Belgia pornise o petiţie pentru a atrage o analiza Michelin. Din ce ştim doi experţi culinari au fost la două restaurante ale lanţului american din Belgia şi Luxembourg şi au comandat un meniu complet, inclusiv un Master Angus Burger. Ulterior au scris o analiză bazată pe cele 5 criterii de căpătâi ale Ghidului Michelin: calitatea produsului, tehnica de gătit, personalitatea chef-ului reflectată în preparat, armonia aromelor şi consistenţa între vizite.

Cei doi inspectori se vor întâlni pentru a schimba impresii despre cele două vizite şi a decide dacă merită o stea Burger King. Restaurantul din Belgia a avertizat totuşi reviwerii să nu se aştepte la tacâmuri de argint, feţe de masă din satin sau parcare cu valet, ci mai degrabă cu o tavă din plastic, şerveţele de hârtie şi mâncat cu mâna sau drive thru. Ghidul Michelin a acordat prima stea în 1926, iar cu 5 ani mai târziu a extins sistemul de rating-uri până la 3 stele.

Primul ghid Michelin fusese totuşi publicat în 1900, ca un ghid de călătorie pentru motocilişti şi şoferi din Franţa. Ulterior avea să devină ghid gastronomic. Peste 15.000 de restaurante de pe glob au strâns stele Michelin. În acest moment 105 restaurante au distincţia maximă, 3 stele.