Un nou show culinar local debutează la TV Paprika pe 19 octombrie: „Culoare în farfurie”

0
900

După ce v-am informat cum arată grila de programe TV Paprika pe luna noiembrie, acum aflăm că ni se pregăteşte o producţie locală la acelaşi post TV. De pe 19 octombrie veţi putea urmări „Culoare în farfurie” cu Radu Dumitrescu de la ora 21:00. Avem detalii mai jos.

Pe parcursul a 16 episoade, Radu va prezenta alături de invitaţii săi preparate realizate din ingrediente aflate la îndemâna oricui, precum ţelină sau conopidă. Acestea pot schimba complet gustul şi felul în care arată mâncarea. Episoadele sunt difuzate de luni până vineri, de la ora 21:00. Chef-ul afirmă că „bucătăria mea se învârte în jurul sezonului”, iar el foloseşte toamna hribi, în vreme ce iarna carnea, ţelina şi conopida sunt ingredientele principale.

Printre reţetele pe care le vom vedea pregătite în emisiune se numără risotto cu limbă de viţel şi cremă de ţelină, Conopidă en papillotte cu păstrăv afumat şi hrean sau Cocoşel de munte cu piure de ţelină, vanilie şi migdale. Radu Dumitrescu are o poveste inedită: a fost director de bancă şi apoi şi-a descoperit pasiunea pentru gătit, transformată în chemare şi meserie. În 2011 a obţinut primul job ca bucătar în Spania, iar apoi a fost îndrumat în ale gastronomiei de către Răzvan Exarhu.

Acum deţine două localuri în Capitală. În emisiunea sa vor fi invitaţi oameni din industria sa, precum antreprenori din domeniul HoReCa, dar şi chefi. Spre exemplu într-unul din episoade chef Radu va găti alături de Dragoş Gurăroşie, care are un foodtruck cu sandwichuri şi e omul din spatele festivalurilor BurgerFest şi Bucharest Craft Beer Festival. O vom vedea şi pe Valentina Ion, care va găti cu făină albastră, dar şi pe Ciprian Muntele şi Mihai Toader, unul dintre primii concurenţi Masterchef.

Apar şi stilista Adina Buzatu şi actorul Constantin Cotimanis.