Burger King produce o bere artizanală alături de Mikkeller: The King’s Cup

0
1309

Burger King a terminat toate artificiile legate de mâncare şi acum trece la băuturi, pregătind propria bere. Această băutură a fost realizată alături de berarii de la Mikkeller şi va intra în restaurantele BK din Suedia şi Danemarca. Pentru început este non alcoolică.

Mikkeller este o berărie craft daneză tot mai apreciată, inclusiv la noi, unde are 1 sau 2 baruri cu acest nume. Aparent clienţii norocoşi de la restaurantele Burger King din Danemarca sau Suedia au putut să deguste berea chiar din iunie. A fost descrisă drept „proaspătă, o bere de vară, cu gust plin, care se împacă bine cu burgerii”. Burger King se poziţionează din nou ca un brand matur şi mai degrabă adresat adulţilor, decât celor mici. Chiar şi fără alcool, „berea” rămâne bere şi nu aţi vedea McDonald’s atrăgând hoardele de copii care vânează jucării la meniuri cu vreo bere fără alcool.

Berile de la Burger King vor păstra desenele şi personajele trăznite desenate pe etichetă, un trademark Mikkeller. De această dată personajele vor fi îmbrăcate în uniforme Burger King. Numele acestei licori este „The King’s Cup” şi cutia sa poate fi văzută mai sus. Următorul pas ar fi aducerea sa în comerţ şi comercializarea unei variante cu alcool. Mikkeller a făcut presiuni pentru utilizarea unei cutii metalice, în loc de pahar din plastic.

Nu e prima oară când brandul danez s-a asociat cu o corporaţie mare. În 2018 au avut un deal cu Scandinavian Airlines pentru a crea o bere care să îşi păstreze gustul bun şi la 10.000 de metri altitudine. Berea fără alcool este la mare căutare în Danemarca acum şi e un trend care a început să fie tot mai popular în Europa.