Johnnie Walker se face „verde”, trece la sticle din hârtie de la anul

0
1137

Înainte să vorbim toată ziua despre pandemie, subiectul numărul 1 de discuţie era poluarea planetei şi cum o putem opri. Tot mai multe restaurante fast food au renunţat la paiele din plastic, înlocuindu-le cu unele din hârtie. O să vă surprindă să aflaţi că şi un producător de whisky devine „verde” şi va lansa sticle din hârtie la anul.

Compania Diageo a decis ca whisky-ul Johnnie Walker să treacă la această măsură de la anul. Proiectul implica un parteneriat cu cei de la Pilot Lite, care au creat o sticlă sustenabilă din hârtie, în care va fi îmbuteliat celebrul whisky. Ambalajul va fi complet realizat din materiale reciclabile şi 100% lipsit de plastic. Tehnologia va permite brandului să regândească designul ambalajului sau să mute designurile actuale pe hârtie, fără a compromite calitatea produsului.

Ce e drept o sticlă din… sticlă da ceva mai multă eleganţă unei băuturi rafinate ca whisky-ul. Se pare că doar variantele Black Label vor beneficia de noul ambalaj. Vor fi ediţii limitate şi dacă publicul răspunde pozitiv la noile ambalaje, atunci aceasta va deveni norma. Totul începe din 2021, iar alte companii ca Unilever şi PepsiCo şi-au anunţat la rândul lor intenţia de a trece la hârtie/carton. „Sticla” din hârtie pare noua găselniţă pentru a reduce utilizarea de plastic.

Diageo nu e străină de sticle sustenabile de băuturi alcoolice. În luna iunie a anunţat whisky-ul Seagram 7 Crown care va sosi în sticle din plastic reciclat. În octombrie 2019 Absolut Vodka a realizat un parteneriat cu Coca Cola, L’Oreal şi Carlsberg pentru a crea un ambalaj din hârtie alături de Paboco, o companie care produce ambalaje din hârtie.