Coca-Cola lansează o nouă variantă de sticlă pentru prima oară după un deceniu

1
929

Coca-Cola a anunţat că va lansa o nouă mărime/variantă de sticlă pentru prima oară în ultimul deceniu. E vorba despre o sticlă realizată în proporţie de 100% din plastic reciclat. Sticla are 390 ml şi este mai „îndesată”, ca o butelcuţă. Face parte din strategia Coca-Cola din ultimii ani de a reduce numărul de deşeuri.

Strategia se întinde pe o perioadă lungă şi va mai aduce şi alte ambalaje reciclabile sau din material reciclat. În plus, brandul american speră să atragă publicul tânăr, format din persoane sub 25 de ani, care sunt în căutare de produse eco-friendly. Noua sticlă se va găsi pentru început în SUA, în New York şi Connecticut şi apoi se va extinde în Florida şi California. În vară are loc debutul în toată SUA, iar apoi global. Practic avem o cantitate undeva între cutia clasică de Coca-Cola şi sticla de 0.5 litri.

Ambalajul nou va fi inaugurat în variantele Coca-Cola, Diet Coke şi Coke Zero Sugar. Preţul este de 1.59 dolari. O sticlă de 390 de ml este doar cu puţin mai mare decât o cutie din aluminiu. Ultimele experimente cu dimensiunile au prins, precum acele mici cutii de 220 ml, ce au adus vânzări mari. Coca-Cola va aduce plasticul reciclat şi pe sticlele de 0.5 litri în SUA în această lună. Brandul a fost des criticat pentru că a poluat mediul cu un număr gigantic de ambalaje din plastic.

În 2020 Coke a fost numit brandul numărul 1 ca poluator cu plastic pe glob de către firma eco Break Free From Plastic. Logo-urile şi brandul Coca-Cola au fost găsite pe 13.834 bucăţi de plastic din 51 de ţări, deseori în parcuri şi pe plaje. Coca-Cola a pornit totuşi un proiect în 2018 numit „World Without Waste”, care are ca scop ca până în 2030 să colecteze şi recicleze câte o sticlă sau cutie pentru fiecare cutie/sticlă vândută.