Cooperativa TimLactAgro are propriul său magazin, cu produse 100% bio, de la fermieri

0
968

Ne place să vedem iniţiative locale care dau naştere la proiecte de succes, cum este cazul unei cooperative din Vestul ţării, care şi-a înfiinţat propriul magazin. E vorba despre primul magazin propriu al Cooperativei Agricole TimLactAgro, din judeţul Timiş. Avem detalii mai jos.

Asocierea fermierilor în cooperative pare a fi fost o idee bună, iar produsele lor se vor vinde sub brandul „Floare de Banat”, iar în acel magazin găsim şi produse ale micilor fermieri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin. Cooperativa mai sus menţionată are fabrica proprie, cu o capacitate de procesare de 4000-5000 de litri de lapte pe zi. TimLactAgro poate produce o diversitate de produse lactate, de la iaurturi la caşcaval şi de la smântână la unt.

Cooperativa se înfiinţa în 2010 şi include 24 de membri, care ţin vaci cu lapte. Producţia este de aproximativ 30.000 de litri de lapte pe zi, iar fabrica poate procesa cam a şasea parte în 24 de ore. Ulterior se transformă în lapte pasteurizat, iaurt şi brânzeturi. În total sunt cam 45 de produse derivate din lapte. Toate produsele fiind bio şi din ingrediente naturale au termen de valabilitate foarte scurt. Este dorinţa expres a celor implicaţi de a nu folosi conservanţi sau substanţe care să prelungească valabilitatea.

Până acum cooperativa îşi vindea produsele în magazine mici din Arad şi Timiş, dar acum avem această „reprezentanţă”, dacă îi putem spune aşa. A intrat şi în supermarketurile Real (fostul Real), dar şi în magazinele Auchan din Timişoara. Magazinul din Timişoara se află pe strada Simion Bărnuţiu nr 49, iar pe lângă lactate găsiţi acolo şi produse apicole, precum miere, dar şi vin, produse de patiserie şi mezeluri.