Gault&Millau şi Tazz by eMAG aduc gastronomia de top la tine acasă

2
1849

Gault&Millau colaborează cu Tazz by eMAG pentru a aduce preparate de top ale unor restaurante recomandate în ghidul gastronomic lansat în România. Cine face comandă prin Tazz va beneficia de meniuri şi evenimente pregătite în exclusivitate de către restaurante din comunitatea Gault&Millau România, primul ghid gastronomic internaţional prezent în ţara noastră.

Clienţii pot realiza comenzi online la o bună parte dintre restaurantele selectate de Gault&Millau, direct de pe platforma Tazz by eMAg, accesând categoria dedicată Gault&Millau. Puteţi plasa comenzi şi pe go-mio.ro, platforma digitală a ghidului gastronomic Gault&Millau, cu livrare prin Tazz. Această platformă a debutat la finalul lunii martie 2020, cu dorinţa de a oferi experienţa unui restaurant rafinat acasă. A fost creat astfel un „restaurant colectiv digital”, iar ghidul continuă să sprijine restaurantele din comunitatea sa să meargă mai departe în noua normalitate.

Comunitatea Gault&Millau cuprinde peste 300 de restaurante, majoritatea selectate în ghidul cu acelaşi nume. El a debutat în 2019 pe piaţa locală şi din ce am înţeles sunt şi restaurante disponibile pe platformă care au potenţial de a fi selectate la ediţia din 2021 a ghidului. Evaluările restaurantelor selectate în cele două ghiduri publicate până acum, ediţiile 2018 şi 2019 au fost realizate de o echipă de evaluatori anonimi locali (cetăţeni romani şi expaţi).

Numărul restaurantelor incluse în ghid a crescut impresionant de la 141 în 2018 la 275 în 2019. Punctajul acordat este de la zero la 20 de puncte şi de la zero la 5 bonete. Cel mai mare scor din România a fost de 15.5 puncte, adică 3 bonete. Luna trecută Gault&Millau a lansat Barometrul Restaurantelor, un studiu la cald pe gastronomia locală, care a arătat involuţia şi problemele segmentului în perioada pandemiei, dar şi modul în care s-au reorientat restaurantele spre comenzi online.

Tazz a prins câteva colaborări importante în acest an, atât cu Hard Rock Cafe, cât şi cu Mega Image (livrări în 60 de minute), dar a preluat şi o parte din echipa Uber Eats după plecarea platformei de la noi din ţară.