Papa Mitch Texas BBQ Pit este primul restaurant cu specific american din Sibiu

1
2204

Frenezia burgerilor a cuprins Bucureştiul de vreo 4 ani şi ţara de vreo 2 ani, iar apoi a urmat pulled pork-ul. Cu toate acestea restaurantele cu specific american nu prea abundă în afara Capitalei. Totuşi am aflat că un restaurant de acest tip a fost inaugurat recent în Sibiu, sub numele de Papa Mitch Texas BBQ Pit. Avem detalii mai jos.

Cu o formă la limita dintre OZN şi cabană de vânătoare, localul arborează mândru steagul american şi pe cel românesc la intrare. Acest American Diner a fost deschis de Mitch Lotrean, sibian care a locuit 35 de ani în SUA. Are un background de bucătar şi e pasionat de domeniu. Totul a fost ridicat pe parcursul unui an, după o investiţie de jumătate de milion de euro.

Structura interioară este circulară şi geamurile aduc multă lumină înăuntru şi o vedere panoramică. Clienţii pot sta la mese cu scaune verzi sau roşii sau pe scaune înalte de bar la nişte butoaie speciale. Localul are o capacitate de aproape 100 de locuri la interior, plus mai bine de 10 pe tarasa. 17 locuri de parcare sunt găsite aici.

Ca amplasare, Papa Mitch Texas BBQ Pit poate fi găsit la ieşirea din oraşul Sibiu, aproape de o benzinărie MOL puţin înainte de Shopping City. Pe fundal se aude muzica country, iar în meniu găsim coaste, dar nu unele de zgârciţi, ci unele cu cel puţin 2 centimetri de carne. Vin cu sos american, adus de la mama lui, din State. Vita Angus este la baza preparatelor precum burgeri şi există o vitrină specială în care clienţilor le este prezentată carnea şi metode ideale de pregătire.

Carnea de vită Angus este livrata de către producătorul Karpaten Meat şi trece printr-un proces de măturare care ajunge chiar şi la 35 de zile, pentru o aromă deosebită. Există şi produse din porc, precum ceafă, antricot, cotlete, plus burgeri, brisket-ul (piept de vită), dar americanul a inclus şi ceva autohton. Nu lipsesc ciorba de burtă dobrogeană sau cotletele de berbecuţ.

Pentru vegetarieni există un burger special şi la deserturi le găsim pe cheese cake-uri şi carrot cake-uri. Plăcinta cu carne de vită Angus cred că va atrage multă lume. 30 de soiuri de vinuri şi 6 tipuri de beri la draft sunt de asemenea disponibile. De încercat şi degustat când trecem/treceţi prin Sibiu!

Sursa foto