Târgul gastronomic şi cultural Ozosep a debutat la Grădina Verona, în Bucureşti

1
2357

Grădina Verona este unul dintre cele mai boeme locuri din Bucureşti, o oază de linişte şi pace, în spatele Cărtureşti-ului din zona Piaţa Romană, în Bucureşti. Acum că grădina a fost adormită de iarnă, devine loc de organizare pentru cel mai nou târg gastronomic şi cultural cu specific maghiar, pe numele său Ozosep.

Ozosep a debutat la ora 10:00 astăzi, ţinând până la ora 18:00. Şi pe 10 decembrie are acelaşi program şi îl veţi găsi în curtea librăriei Cărtureşti de pe Bulevardul Magheru. La acest eveniment veţi putea găsi cele mai bune produse din Harghita şi zonele din jur, aduse chiar de către micii întreprinzători locali. Există ateliere de creaţie pentru cei mici şi muzică locală în fundal.

Totul are loc într-o zonă acoperită şi încălzită, iar la Ozosep vizitatorii vor găsi mezeluri naturale, brânzeturi, miere din munţi, sirop şi gem, dar şi pâine de casă. Produsele din păstrăv şi palinca sunt la mare cisnte, iar la capitolul dulciuri avem ciocolată artizanală, prăjituri şi ca aperitiv sărăţele. Vedeta va fi cu siguranţă gulaşul, pregătit ad hoc la ceaun.

Veţi putea degusta preparate din carne şi brânzeturi, plus pâine proaspăt scoasă din cuptor. Vinul fiert şi sucul de mere fierbinte şi condimentat vor încălzi inimile şi stomacul celor participanţi. Hotdog-ul secuiesc este o altă specialitate inedită, pregătită pe loc din ingrediente proaspate. Kurtoskalacs, langoş şi multe altele de gen se vor afla la Grădina Verona.

Sursa foto