Fermierii maghiari din Tormac se întrec într-un concurs al celor mai buni cârnaţi tradiţionali

1
2039

Ediţia anuală a Concursului Cârnaţilor din Tormac revine în acest an, având loc pe 16 februarie, de la ora 9:00. Acesta este un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Tormac, iar concursul a ajuns la ediţia a treia.

Se desfăşoară la Căminul Cultural Tormac şi va avea printre participanţi localnici, dar şi producători de mezeluri din tot Banatul. Se vor forma grupe şi echipe din multiple localităţi din Timiş, dar şi din Ungaria. Scopul este de a găsi cel mai bun cârnat tradiţional, iar carnea va fi furnizată de către Smithfield.

Smithfield România se ocupă cu creşterea animalelor şi este unul dintre cei mai mari producători de carne de porc din ţara noastră. Are 14 ani de experienţă şi comercializează peste 1.3 milioane de porci anual. Producţia este 100% românească. Revenind la concurs, pofticioşii vor putea degusta preparate tradiţionale din porc la eveniment, precum slănină, caltaboş, jumări sau şuncă, pe lângă cârnaţi.

Anul trecut cârnaţii au fost făcuţi de la zero, iar câştigătorii au fost cei din Bekescsaba/Tormac. O apariţie care a încântat multă lume anul trecut a fost cea a pastramei de oaie şi caşcavalului de casă, prezentate de echipa lui Vencel Varga din Otveşti. Se discutase în 2018 despre o ediţie pe 2 zile, dar nu ştim nimic sigur încă.