Festivalul Merelor are loc între 3 şi 6 noiembrie în Parcul IOR din Bucureşti

0
1156

Multiplelor festivaluri de toamnă din Parcul IOR din Bucureşti li se alătură încă unul acum. E vorba despre Festivalul Merelor, care se desfăşoară între 3 şi 6 noiembrie în Parcul IOR din Capitală. Este organizat de către Autentic Events şi avem detalii despre el mai jos.

Ca şi Festivalul Verzei şi al Dovlecilor din ultima lună şi acesta are loc în zona Biserica de Lemn Maramureşeană, la standurile de lângă patinoar. Vor fi acolo tone de mere şi zeci de soiuri ale acestui fruct sănătos, atât în variante autohtone, cât şi internaţionale. .

Le veţi putea vedea în coşuleţe sau gătite în tot soiul de preparate. Va fi şi un spectacol gastronomic pus în scenă de bucătari şi chiar dacă vedeta preparatelor e mărul, nu înseamnă că avem doar deserturi. Veţi putea savura pui şi raţă pe mere, cotlete de porc cu mere, sosuri de mere, dulci acrişoare pentru fripturi, chutney de mere. Nici deserturile nu lipsesc: tort, ştrudel, tartă cu mere, iar cei mici primesc mere caramelizate sau mere coapte în jar.

Se va bea suc de mere cu mirodenii, compot de mere, va fi şi sorbet de mere, veţi savura prăjituri de casă cu mere, plăcinte şi langoşi cu mere. Ni se promite şi o uriaşă plăcintă cu mere, dar şi o dulceaţă gigant de mere, pregătită în văzul lumii, într-un ceaun imens.

Va domina aroma de mere şi scorţişoară, iar pasionaţii de carne se vor bucura de grătarele incise, cu pastramă, fasole la ceaun, cârnaţi, mititeti, tocană de oaie cu mămăliguţa, cotlete de berbecuţ la grătar, sloi de oaie şi pastramă friptă în jar.