Am încercat prăjiturile pe care le mânca și prințesa Sissi

0
278

🍽 Hello dragilor și bine v-am găsit la un nou episod pe canal! Astăzi am zis să vă port cu mine toată ziua, așa că o să luăm micul dejun la unul dintre cele mai cunoscute localuri din Bratislava, apoi mergem la muzeul evreilor, luăm cina și vă duc la cea mai instagramabilă cafenea udin Slovacia.

Micul dejun
Am ales localul Urban Bistro, care se află în centrul vechi și care oferă pe lângă micul dejun și preparate de brunch cazul in care te trezesti mai greu. Eu am ales o omletă cu piept de curcan și un toast cu salată din ou. Omleta a avut doar piept de curcan și ceddar, a fost gătită corect, dar cel mai mult la acest dish m-a impresionat sosul(pe bază de maioneza, boia afumată și în ansamblu a fost picant). Cât despre toast-ul cu salata din ou, pur și simplu nu am cuvinte. Mi-a adus aminte de acasă, când făcea mama ouă umplute, chiar dacă în această combinație n-am avut celebrul paté. Pe total mâncarea a fost foarte bună, dar prețurile cam piperate.

Cafeneaua instagramabilă
Fondată în 1878 de cofetarul Gyula Mayer, Kaffee Mayer urmează și în zilele noastre într-un mod autentic tradițiile de cofetărie și cafenele din Monarhia Austro-Ungară. Cafeneaua situată inițial într-un colț al Pieței Principale s-a mutat în 1913 în locația sa actuală, Palatul Jesenákov. Dacă vrei să te simți ca Franz Joseph sau ca prințesa Sissi, îți recomand această cafenea. De cum intrii o să te întorci în timp și brusc o să te simți nobil. Nu vă menajez și vă spun că pe două cafele și doua prajituri am lăsat 20€, iar pe mine nu m-au impresionat acele prăjituri chiar dacă arătau bine.

Cina
Am ales pentru seară restaurantul Pulitzer, care este recomandat de ghizii locali. După ce am inspectat meniul am luat o ciorbă de burtă, gulaș și o porție de coaste. Ciorba de burtă a fost una dintre cele mai ciudate chestii mancate de mine. Cât despre gulaș și coaste, pot spune că au fost divine. Gulașul a fost aromat, s-a simțit și o urmă de vin roșu care l-a făcut și mai interesant, iar coastele erau atât de fragede încât carnea ți se topea în gură.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră!

🟢 SITE: ÚVOD https://www.pulitzer.sk/sk/
🔵 FACEBOOK: https://www.facebook.com/pulitzer.sk
🟡 ADRESĂ: Župné námestie 7, 811 03 Bratislava, Slovakia
☎ TELEFON: +421 940 511 179

#Restaurant #timisoara #bratislava #food #slovakia
#romania #europe
PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239