A început Oktoberfest la Munchen, cel mai mare festival al berii de pe glob

0
1593

Unul dintre cele mai importante festivaluri ale berii de pe glob, Oktoberfest a luat startul în ultima săptămână la Munchen. Germania este patria acestei sărbători, care are un boost de popularitate neaşteptat, mai ales că un tribunal german a decis că oficial mahmureala este… o boală.

La finalul săptămânii trecute primarul Munchen-ului, Dieter Reiter a dat cep primului butoi uriaş de bere, începând astfel săptămânile de distracţie. Milioane de turişti sunt aşteptaţi să chefuiască cu wurst, hectolitri de bere, pretzel şi hangiţe voluptoase. Odată cu deschiderea butoiului cu două lovituri cu un ciocan uriaş, primarul a rostit celebra frază „S-a dat cep! Un Oktoberfest paşnic!”.

Primul litru de bere a fost degustat de premierul bavarez Markus Soeder, în mod simbolic. Zeci de mii de oameni au intrat în zona unde se desfăşoară Festivalul Berii Oktoberfest la Munchen, existând şi îmbulzeli, în ciuda avertizărilor din difuzoare. Pentru a respecta regulamentul unui Oktoberfest ca la carte, cele 6 tipuri bere oferite participanţilor trebuie să fie preparate cu apă din Munchen, luată dintr-o fântână adâncă.

Trebuie să aibă şi un conţinut de must de bere de cel puţin 13.6%, fiind astfel mai puternice decât o bere normală. În 2018 au fost 6.8 milioane de vizitatori la Oktoberfest, iar în 2019 numărul estimat va creşte. Totul se va încheia pe 6 octombrie. Nemţii sunt la ediţia cu numărul 186 de Oktoberfest, o sărbătoare a berii, recoltei şi belşugului.

Se beau halbe uriaşe de 1 litru, iar femeile în haine tradiţionale colorate dirndl şi bărbaţii în lederhosen dansează şi cântă până dimineaţa. În cazul în care aveţi drum la Munchen, aflaţi că o halbă de un litru costă 11.8 euro, cu 30% mai mult decât anul trecut.

Sursa foto