Festivalul Turcesc Anatolian Food Fest revine la Bucureşti; Începe pe 5 august în Parcul Lumea Copiilor

0
4416

Festivalul Turcesc Anatolian Food Fest revine la Bucureşti, pentru încă o sărbătoare a preparatelor turceşti. De această dată Anatolian Food Fest are loc în Parcul Lumea Copiilor între 5 şi 7 august 2022. E vorba despre o zonă din Parcul Tineretulului aproape de Orăşelul Copiilor şi Lacul Tineretului.

Organizatorii ne promit o sumedenie de preparate turceşti spre degustare: Lahmacun, Adana Kebab, Lule Kebab, Kataif, Katmer, Gozleme şi baclavale cu arome orientale. Totul începe vineri, pe 5 august în Parcul Lumea Copiilor, unde găsiţi în afară de preparate turceşti şi muzică, dans, produse turceşti, tatuaje henna şi pictură pe apă, Ebru. Vor avea loc şi concursuri cu premii delicioase, iar mai multe anunţuri vor fi făcute pe pagina de Facebook a evenimentului.

Intrarea este liberă, iar vineri evenimentul tine între orele 17:00 şi 22:00. Sâmbătă şi duminică totul începe la ora 10:00 şi se termină la ora 22:00. La precedentele evenimente de genul s-a găsit şuberec de calitate, plăcinte cu brânză sau carne şi am văzut şi un dans al dervişului. Cei care se simt lipsiţi de energie pot încerca un ceai turcesc, tare ca o cafea, dar şi legendara cafea la nisip şi limonadele aromate.

Nu uităm nici de senzaţionalele plăcinte Gozmele sau kataiful cu fistic, dar nici de rahatul turcesc, cu atât de multe arome. Am văzut un reportaj PRO TV de la ultimul Anatolian Food Fest şi am văzut că acolo a făcut senzaţie Chiş Kebap, dar şi sarailia cu nucă şi fistic.