„Gătit la costum” este o emisiune culinară nouă difuzată la Antena 3 în weekend

0
1153

Se înmulţesc emisiunile culinare şi asta ne bucură! Am descoperit un nou cooking show, unul numit „Gătit la costum”, cu Ştefan Lungu ca amfitrion, iar acest program este unul despre simplitate, cu reţete şi discuţii savuroase.

Prima ediţie a show-ului a debutat în weekend-ul trecut, cu un preparat inspirat de gusturile copilăriei. Ştefan Lungu, gazda emisiunii le-a urat „bun venit” invitaţilor, surorile Odagiu, Ana şi Monica. Acesta este un nou proiect de emisiune culinară, care aduce noi invitaţi în fiecare ediţie. Ştefan Lungu vine cu acest concept din dorinţa de a lăsa fetiţei sale poveşti gastronomice româneşti, inspirate de tradiţiile noastre.

Sano este partenerul acestui proiect, iar la prima ediţie s-a gătit un preparat din zona Brăilei, unde surorile Odagiu au copilărit. E vorba despre pui cu smântână şi pesmet la cuptor. Prezentatorul şi-a întâmpinat invitatele cu o bucată de slănină bine afumată într-un cuţit de bucătar. Printre invitaţii de marcă ce apar la show se numără şi fostul principe Nicolae (prezent în episodul 2), care ajută la pregătirea unui preparat din copilăria sa: friptură de pui la cuptor cu legume.

„Gătit la costum” se difuzează în fiecare sâmbătă şi duminică de la ora 13:30 pe Antena 3. Miza aici este diferită faţă de alte emisiuni cu chefi. Nu avem aici un chef, nici un artist al grastronomiei şi nici măcar un bucătar cu ştate vechi. E vorba despre oameni simpli, iar programul e filmat într-o casă normală, cu vecini pe o stradă îngustă.

Alte emisiuni similare găsiţi mai jos:

  • Prima TV: Poezie şi delicateţuri, cu Mircea Dinescu
  • Antena 1: Hello Chef
  • Pro TV: Arena bucătarilor
  • Digi 24: La cină