Viitorul pare să aparţină burgerilor din plante, dacă ne luăm numai după explozia de popularitate a companiei Impossible Foods. Chifteaua lor de hamburger realizată din plante a fost deja adoptată de câteva lanţuri fast food, iar acum a trecut şi marele test FDA. Ce urmează aflaţi mai jos.
„Carnea falsă” a primit aprobarea FDA pentru a fi vândută în marile supermarketuri din State, începând cu această toamnă. Iniţial agenţia avea ceva îndoieli şi nesiguranţe, în special cu privire la leghemoglobina din soia, care făcea ca un Impossible Burger să „sângereze” şi să aibă aromă de carne. Până la urma testele au arătat că este sigură pentru consumul uman.
Dacă nu apar alte obiecţii, reglementarea FDA intra în vigoare pe 4 septembrie. Deocamdată „cărnurile” de la Impossible Foods sunt disponibile doar la Burger King, Qdoba şi Claim Jumper. Au mai fost anunţate şi alte parteneriate, dar mai durează până se vor concretiza. Piaţa a început să devină mai competitivă, pentru că există şi Beyond Meat, care şi-a adus deja carnea vegetală la magazinele Whole Foods.
Impossible Foods s-a lovit şi de lipsa de stocuri în acest an, din cauza cererii tot mai mari de alternatie la carne. Proteina de năut, de mazăre şi de fasole, acestea au fost folosite cel mai des pentru chiftelele burgerilor vegetali de generaţie nouă. Am încercat şi noi burgeri vegani la un eveniment recent şi am fost cuceriţi de textură şi gust.
Ar fi interesant de văzut şi un tabel comparativ cu cantitate de proteine pe care le obţineţi dintr-un preparat de gen.