Kaufland anunță lansarea Vocalio, care ajută comunicarea persoanelor cu dizabilitați și integrarea pe piața muncii

0
213

Kaufland a anunțat în această săptămână lansarea Vocalio, o aplicație câștigătoare la Accessibility Hackaton, primul hackaton social lăsat de Kaufland România. Aplicația este disponibilă gratuit în Google Play și este destinată îmbunătățirii procesului de comunicare pentru persoanele cu deficiență de vorbire și auz.

Competiția pornită de Kauflând a avut ca scop realizarea de aplicații și soluții care integrează mai bine pe piața muncii persoanele cu dizabilitați. Totul a pornit de la ideea că implicarea face diferența și că orice persoană are dreptul la șanse egale și o viață cât mai independentă, indiferent de dizabilitățile sale. Kaufland a provocat pasionații de IT să creeze soluții care să ajute persoanele cu dizabilitați la locul de muncă sau în procesul de aplicare.

Hackatonul social a avut loc online și a inclus 43 de echipe, alcătuite din peste 215 participanți. Toate echipele din faza eliminatorie au primit sfaturi practice din partea unor mentori de top, din zone că tech și social.

15 echipe au prezentat în fața juriului soluțiile la care au lucrat tip de o lună, iar premiul cel mare, cel de 16.000 de dolari a fost câștigat de echipa Needs Assistance, care a creat aplicația mobilă Vocalio. Această sprijină persoanele cu deficiența de vorbire și auz, ajutându-le să comunice mai ușor cu cei din jur. Aplicația va selecta imagini sau cuvinte care transmit în mod vizual și auditiv ceea ce utilizatorul nu poate să spună interlocutorului.

Include funcție speech to text, redarea audio a expresiilor predefinite, dar poate și sugera expresii bazate pe geolocație. Are un design intuitiv și este disponibilă în limba română. Are și un marketplace pentru expresii uzuale și o serie de alerte.

Aplicația se poate descărca de aici.