KFC face teste cu o variantă vegană de „pui prăjit”

2
1727

După Burger King, McDonald’s şi o sumedenie de alte restaurante şi francize, acum şi KFC s-ar pregăti să înlocuiască cele mai populare preparate ale sale cu alternative vegane. E bizar să auzi de „pui prăjit vegan”, dar detaliile de mai jos vor clarifica viziunea gigantului american.

Testele se află în faza incipientă, dar ştim că în ultima vreme KFC a făcut experimente cu imitaţie de carne bazată pe plante. Preşedintele KFC SUA, Kevin Hochman a vorbit cu Business Insider, afirmând că dacă era întrebat cu 6 luni înainte ar fi zis „nu” legat de un proiect de gen, dar acum lucrurile sunt diferite. Hochman a observat în ultimele luni că tot mai multe fast food-uri adăugă chiftele vegetale în burgerii lor.

Aceste chiftele vin de la Beyond Meat şi Impossible Foods. Dacă trendul continuă, atunci şi KFC i se va alătura. Cum grosul aromei speciale vine din combinaţia de „11 ierburi şi arome”, plus crusta de deasupra puiului, nu ar fi greu să găseşti un element natural care va imita textura puiului. Ce e drept crusta include ouă şi lactate, dar şi ele se pot înlocui cu alternative din plante.

Ca înlocuitor de pui vom avea proteina de soia, de mazăre, de năut sau de grâu. Burger King lansa un Impossible Whooper în luna aprilie în 59 de restaurante, iar McDonald’s are deja burgeri vegan şi vegetarieni inclusiv în Europa. Proteina de mazăre am observat că e cea mai răspândită în acele preparate.